Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 24-11-2006

Politie waarschuwt studenten in Oost voor insluiping

UTRECHT De politie krijgt de afgelopen tijd veel aangiften binnen van diefstal door insluiping en inbraken in studentenwoningen in Utrecht Oost.

Dit hoge aantal insluipingen en inbraken is reden om aan de bel te trekken. Met name bij de studentenwoningen op de Ina Boudier Bakkerlaan is er een sterke stijging te zien. De buit betreft met name mobiele telefoons en laptops.

Naast extra verscherpt toezicht en extra surveillance in Oost zullen medewerkers van een speciaal interventieteam van de Politie Utrecht vanaf vrijdag 24 november a.s. starten met het bezoeken van de studentenwoningen op de Ina Boudier Bakkerlaan. Bij elke woning zal worden aangebeld en zal de inbraakpreventiebrief toegelicht worden. Mochten studenten niet thuis zijn, dan wordt deze brief achtergelaten. Studenten zullen geadviseerd worden in het nemen van kleine eenvoudige maatregelen om hun woning/kamer beter te beveiligen.

De belangrijkste tip is dat studenten hun ramen en /of balkondeuren goed afsluiten als ze hun kamer verlaten. De politie hoopt door middel van deze actie dat studenten bewuster worden van het gevaar van insluiping.

Bromfietscontrole

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie op de Burgemeester Norbruislaan een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 52 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 35 bestuurders de bromfiets in orde. De overige 26 bestuurders kregen bekeuringen voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het rijden zonder certificaat, het niet dragen van de helm en het hebben van slechte remmen. Bij twee bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd. De bestuurders deden hier afstand van.

Man met rijontzegging onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging toch in zijn auto reed. Bovendien had de man te veel gedronken.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 19.55 uur op de Europalaan een bestuurder rijden waarvan zij wisten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De 51-jarige man uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Buiten het rijden met een ontzegging bleek ook dat de man onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 625 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Drie jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond donderdagavond een vernieling plaats. De politie kon de drie vernielers aanhouden.

Door getuigen werd omstreeks 20.05 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een ruit van een bushalte werd vernield door drie jongens. Ter plaatse zagen agenten de drie vernielers in de richting van het tankstation lopen. De jongens alledrie 15 jaar en uit Utrecht werden aangehouden. In overleg met de ouders gaan de jongens naar bureau Halt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie donderdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.05 uur dat een meisje zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat zij kleding onder haar eigen kleding had aangetrokken en zo de winkel wilde verlaten. Het 15-jarige meisje uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. In overleg met haar ouders zal gekeken worden naar een Haltstraf.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een jongen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Door getuigen werd omstreeks 16.05 uur gebeld naar de politie omdat drie jongens een man zonder enige aanleiding in elkaar aan het slaan waren. Ook via het cameratoezicht werd de mishandeling gezien. Het slachtoffer zou weggelopen zijn in de richting van de Oudegracht. Via het cameratoezicht werd gezien dat de verdachten in de Loeff Berchmakerstraat stonden.

Ter plaatse konden de agenten drie jongens twee van 15 en één van 17 jaar allen uit Utrecht aanhouden. Uit de beelden van cameratoezicht bleek dat één van de jongens verantwoordelijk was voor de mishandeling. De jongen -15 jaar oud - werd ingesloten voor verhoor. De politie heeft het slachtoffer niet meer kunnen achterhalen, maar roept hem op om aangifte te komen doen.