Fujifilm


Gold DIWA Award 2006 voor FinePix F30
23 Nov 2006

Gold DIWA Award 2006 voor FinePix F30

Zie hier het oordeel van de DIWA testers:

FUJIFILM FinePix F30 - Super CCD sensor
De FUJIFILM FinePix F30 presteert beter dan al zijn rivalen als het aankomt op werken in omstandigheden met weinig licht, wat mogelijk wordt gemaakt door de uitmuntende 1/1,7 FUJIFILM Super CCD HR VI beeldsensor met 6,3 Megapixel resolutie. De lichtgevoeligheid, die loopt tot een ongelofelijke ISO 3200, is zeker niet alleen een marketingterm; het is een uitermate handig onderdeel dat garant staat voor beelden met een laag ruisaandeel dat vergelijkbaar is met ISO 400-800 bij de meeste andere compact camera's.

FUJIFILM FinePix F30 - Beeldkwaliteit
Dit vergroot het opnamevermogen van de camera zowel met als zonder flits. De FUJIFILM FinePix F30 is dan ook uitgerust met een optie om twee beelden vrijwel gelijktijdig vast te leggen; één met en één zonder flits. Bovendien ontwikkelde Fujifilm een zeer responsieve autofocusfunctie en een krachtige AF lamp om snelle en accurate fotografie ook mogelijk te maken in omstandigheden met weinig licht. Hoewel een groot aantal camera's gebruik maakt van een hoge gevoeligheid om de strijd aan te gaan met onscherpe beelden als gevolg van beweging van de camera of het onderwerp, heeft de beeldkwaliteit vaak te lijden onder een buitensporig ruisaandeel. Bij de FUJIFILM FinePix F30 is er echter vrijwel geen merkbare vermindering van de beeldkwaliteit door dit onderdeel.

Test conclusie DIWA Awards
Kai Thon, DIWA's testmanager zegt: "Met de voorganger, de FinePix F10, heeft Fujifilm de weg vrijgemaakt voor fotografie met een laag ruisaandeel zelfs bij hoge ISO snelheden. Met de FinePix F30 heeft Fujifilm daadwerkelijk bewezen dat de F10 slechts het begin van dit proces was. Hoge kwaliteit beelden bij hoge ISO snelheden zorgen ervoor dat compactcamera's steeds veelzijdiger worden; door flitsprestaties te verbeteren, het risico op onscherpe foto's te verminderen en fotografie ook mogelijk te maken in situaties waar flits verboden is, of bijvoorbeeld voor spectaculaire nachtlandschappen. DIWA experts roemden de FUJIFILM FinePix F30 voor zijn uitstekende samenspel van vitale camera details en functies."

DIWA Gold Award - Fujinon lens en Snelheid
De FUJIFILM F30 heeft een aantrekkelijk compact ontwerp in een met de hand vervaardigd, metalen exterieur van goede kwaliteit. Een scherpe 3x Fujinon zoomlens ondersteunt de hoge kwaliteit beeldsensor. Dankzij het heldere, hoge resolutie 2,5-inch LCD scherm is het bekijken van je beelden zowel gemakkelijk als comfortabel. Bovendien zorgt een directe Full Brightness functie ervoor dat het scherm nu nog beter te gebruiken is in fel zonlicht. Hoewel de FUJIFILM FinePix F30 voornamelijk gericht is op de familiefotograaf, biedt de camera talrijke geavanceerde onderdelen; zoals de optie continu opnames te maken met 2,2 bps, hoge kwaliteit VGA videoclips met 30 bps, stemopname bij stilstaande beelden, continue autofocus, een raster om het bepalen van je compositie te vergemakkelijken, 15 opnamemodi en drie metingmethodes, handmatige witbalans controle, sluitertijden tot 15 seconden, USB 2.0 High Speed interface en een krachtige oplaadbare accu met een opnamecapaciteit van 500 beelden.

FUJIFILM FinePix F30 digitale camera - Gold Award De FUJIFILM FinePix F30 is een compact camera die je gemakkelijk in je zak steekt en die bovendien een vrij goed ergonomisch design en bedieningsgemak biedt. Dit wordt aangevuld door een groot aantal gebruiksvriendelijke functies. Echter de sterkste, ontegenzeggelijke troef van de camera is de uitmuntende beeldkwaliteit met de natuurgetrouwe kleuren. DIWA experts uit Europa en Amerika kiezen er unaniem voor de FUJIFILM FinePix F30 te bekronen met een Gold Award.

Over Digital Imaging Websites Association
Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die betrouwbaar en waardevol zijn, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA Awards zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.

Unieke waterdichte DIWA test score procedure
De Awards van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, dat de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.

Camera Awards door het jaar heen
DIWA is uniek door zijn beleid om Awards het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platina DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar, in elk van de drie categorieën.

DIWA Awards leden:
Czech Republic: www.fotoaparat.cz
Germany: www.digitalkamera.de
Netherlands: www.letsgodigital.org
Norway: www.digit.no
Poland: www.fotopolis.pl
Slovenia: www.e-fotografija.com
Spain: www.nuevafotografia.com
Turkey: www.diginorm.com.tr
United Kingdom: www.photographyblog.com
Canada: www.photoxels.com