Provincie Limburg

Regio Maastricht en Mergelland krijgt impuls voor Wonen-Welzijn-Zorg Gedeputeerde Staten (GS) verlenen een subsidie van ruim 300.000,- voor

twaalf Wonen-Welzijn-Zorg projecten in de regio Maastricht en Mergelland. De projecten passen binnen het provinciaal beleid dat kwetsbare burgers een goede plaats in de maatschappij geeft. GS volgen daarbij het positieve advies van de Regionale Overlegtafel WWZ van Maastricht en Mergelland.

De projecten versterken de positie van Wonen-Welzijn-Zorg in de regio. Gedeputeerde Odile Wolfs: Het is een extra impuls voor Maastricht en het Mergelland. De projecten richten zich vooral op het verbeteren van de positie van mensen met een lichamelijk, verstandelijk of psychische handicap. De projecten zijn vernieuwend en zorgen voor diversiteit in het aanbod voor hulp. Er wordt gestreefd naar een volwaardig burgerschap voor deze mensen. Ook krijgen allochtone ouderen de kans om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en hebben autochtone kinderen meer aanbod voor dagopvang.

24-11-2006 15:51