Gemeente Leeuwarden

Knallend van start met de bouw in Goutum-Noord

Bron: gemeente Leeuwarden (24-11-2006) Vrijdagmiddag bracht wethouder Ruimtelijke Ordening Marga Waanders met een flinke knal een caravan tot ontploffing. Hiermee gaf zij het startschot voor de bouw van 35 woningen in Goutum-Noord, in de volksmond ook wel het oude `Vellema terrein' genoemd. Velen herinneren zich dit terrein van de caravanstalling. In het laatste deelgebied van uitbreidingsplan Goutum-Noord, direct ten zuiden van Leeuwarden en het Van Harinxmakanaal, worden 35 woningen gebouwd in een eilandachtig gebied. De woningen bestaan uit twaalf patiobungalows, elf vrijstaande woningen, acht schakelvilla's en vier vrijstaande watervilla's. Er zijn al 25 woningen verkocht.

Ruim zes jaar geleden heeft Bouwbedrijf Van der Werf het terrein gekocht, nadat de gemeente zich bereid had verklaard mee te werken aan woningbouw. De eerste woningen worden volgend jaar opgeleverd.

Het gaat goed met de woningbouw in Leeuwarden. Binnenkort wordt het aantal woningen dat in 2006 is opgeleverd bekend gemaakt. Dat het om meer dan 500 woningen gaat, staat al vast. Dat het goed gaat blijkt ook uit de woningmarktmonitor Leeuwarden 2005-2006, dat aanstaande maandag wordt gepresenteerd.