Gemeente Schiedam


November

SuikerZoetFilmfestival om je vingers bij af te likken

21 november 2006

Bij het SuikerZoetFilmfestival op vrijdag 24 en zaterdag 25 november zwijmel je weg bij zoete en dramatische klassiekers, arthouse favorieten en Bollywood- en Hollywoodfilms. Op vijf bijzondere locaties in het centrum van Schiedam biedt het festival bezoekers een dwarsdoorsnede van melodramas tot feel good movies met een gesuikerd plot om je vingers bij af te likken.

Iedere locatie heeft zijn eigen sfeer die past bij de films die er gedraaid worden. Hierdoor wordt het festival één grote suikerzoete beleving, aldus Edwin Spek, initiator, medeorganisator en programmeur. Het pand aan het Spinhuispad nummer 38 is bijvoorbeeld omgetoverd tot Bollywoodlocatie en bij Eet ns Jurriaans kun je zoet eten met oude klassiekers. Voor romantische en dramatische trouwfilms hebben we, helemaal in stijl, de trouwzaal van het Oude Stadhuis als locatie gekozen. In het Filmhuis staan zoete en melancholische arthouse films op het programma en in het Wennekerpand aan de St. Anna Zusterstraat hangt een scherm van tien meter met een variatie van melodrama tot multiculturele komedie.

SuikerZoetmenu
Het SuikerZoetFilmfestival biedt twee avonden een gevarieerd programma dat om 19.00 uur begint. In de Bollywoodlocatie draaien onder meer Lage Raho Munnabhai van Rajkumar Hirani en Kabhie Alvida Naa Kehna van Karan Johar, een van de succesvolste Indian Cinema regisseurs. Zoetekauwen kunnen smullen in Eet ns Jurriaans tijdens eetfilms Big Night van Campbell Scott en Stanley Tucci, en de bekende klassieker Breakfast at Tiffanys van Blake Edwards. Op vrijdag en zaterdag kan het publiek hier om 22.00 uur aanschuiven bij Cassablanca, de film die van Humphrey Bogart een ster maakte, en het intrigerende filosofische filmgedicht Ein Himmel Über Berlin van Wim Wenders. Het is dan niet meer mogelijk om te eten, laat Spek weten. Filmhuis Schiedam heeft een speciaal suikerzoet arthouse programma met verboden en onvermijdelijke liefdes in films als Transamerica met Felicity Huffman en Zazie dans le Métro van Louis Malle.

Van komedie tot melodrama
De grootste locatie van het SuikerZoetFilmfestival is het Wennekerpand. Dit is een leegstaand pakhuis waar we 250 zitplaatsen hebben gecreëerd. Hier draaien we de Kebab Connection van Anno Saul. Dit is de Duitse variant van Shouf shouf habibi! en Het schnitzelparadijs. Maar ook Marie Antoinette van Sofia Coppola, Morir en San Hilario van Laura Mañá en Breakfast on Pluto van Neil Jordan staan hier op het programma. Het ultieme SuikerZoetgevoel komt hier samen: zoete kleuren en gewaden, drama en komedie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een festival met melodrama en feel good movies, zijn romantische en dramatische trouwfilms. Spek is trots op de locatie waar deze gedraaid worden. Dit kan niet beter. Het publiek is getuige in de trouwzaal van het oude stadhuis van de Poolse Bruid van Karim Traïdia, The Wedding banquet van Ang Lee en Monsoon Wedding van Mira Nair, een van de meest romantische komedies van de laatste jaren. The Syrian Bride van Eran Riklis uit Israël is op deze locatie de afsluiter van twee dagen vol SuikerZoete films. Het totale programma van het festival is te vinden op www.suikerzoetfilmfestival.nl.

Ontdek Schiedam Gemeentearchief Postbus 51 Politie Stadsregio