TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-11-2006

ANGELA SCHIJF HOOFDROLSPEELSTER
FLIKKEN MAASTRICHT

Angela Schijf vertolkt de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe Nederlandse dramaserie FLIKKEN MAASTRICHT. Zij vormt samen met tegenspeler Victor Reinier, waarvan al eerder bekend was dat hij een hoofdrol speelt in de serie, een rechercheteam bij de politie van Maastricht.

Vanmiddag is in het stadhuis van Maastricht het officiële contract getekend waarmee het startsein is gegeven voor dertien afleveringen FLIKKEN MAASTRICHT. In aanwezigheid van hoofdrolspeler Victor Reinier zetten de betrokken partijen hun handtekening onder het contract. De partijen zijn, naast producent Eyeworks en de TROS, de Gemeente Maastricht, het ministerie van Binnenlandse Zaken, VVV Maastricht en Politieregio Limburg Zuid.

Sinds 2001 zendt de TROS met veel succes de Vlaamse politieserie Flikken uit. In samenwerking met Eyeworks, MMG Eyeworks en de VRT wordt in 2007 de Nederlandse serie FLIKKEN MAASTRICHT geproduceerd.

De serie speelt zich af in het prachtige Maastricht. Voor deze locatie is gekozen omdat het een historische en tegelijk moderne stad is met een uitgesproken eigen karakter, die wel bekend is met de problematiek van de grote steden maar toch wat 'gemoedelijker' overkomt.

De opnamen van FLIKKEN MAASTRICHT starten in maart 2007. TROS zendt de serie vanaf najaar 2007 uit.