Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Beweegweek in Doorn voor 55 tot 65-jarigen.

Bij het Cultuurhuis gaat op zaterdag 25 november de Beweegweek van start. In en rond het nieuwe Cultuurhuis kunnen alle inwoners van Doorn kennismaken met het leuke en laagdrempelige sport-, en beweegaanbod uit de buurt. De beweegmiddag is ook bedoeld om mensen met een chronische aandoening als astma, reuma of diabetes kennis te laten maken met voor hun toegankelijke sportactiviteiten. In de week na de startbijeenkomst zijn er speciale beweegactiviteiten voor mensen met een chronische aandoening.

Attractieve opening
De beweegweek start op vrijdag 24 november met de fittest van het GALM-project voor alle inwoners van Doorn tussen de 55 en 65 jaar die nog niet sportief bezig zijn. Onder leiding van een deskundig testteam wordt uw gezondheid en fitheid gemeten. Alle inwoners tussen de 55 en 65 jaar ontvangen op korte termijn een persoonlijke uitnodiging voor het GALM- project. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Coen Langkemper, sportconsulent Heuvelrug Actief!, telefoon (0318) 47 27 21.

Gratis kennismaken
De officiële opening vindt zaterdag 25 november om 13.00 uur plaats met een beweegevenement dat in samenwerking met NISB & fysiotherapie Stoltenkamp (NISB: Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) en de Doornse Welzijnsstichting (DWS) wordt georganiseerd. Na het startschot volgt een optreden van dansschool Zenner. Na de opening is de beweegmarkt vrij toegankelijk. U treft hier veel informatie over sport en bewegen in Doorn aan. Andere sportieve (gratis) activiteiten zijn onder andere een fittest uitgevoerd door fysiotherapie Stoltenkamp, lijfelijke kennismaking met verrassende nieuwe sporten zoals een workshop Nordic Walking, wandelen met de stappenteller, Thai Chi, lezing over het belang van bewegen voor chronisch zieken etc.

Deelnemers kunnen van zondag 26 tot en met donderdag 30 november gratis aan diverse activiteiten deelnemen. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Ook mensen die zich niet helemaal fit voelen of een chronische aandoening hebben, kunnen hier terecht. Een overzicht van het gehele programma wordt huis-aan-huis bezorgd.

Belang van sport en bewegen
Jarenlang werd het mensen met chronische aandoeningen afgeraden sportief te bewegen. Angst voor gezondheidsschade en onbekendheid met het fenomeen 'sporten met een chronische aandoening', waren daar de oorzaak van. Deze angst blijkt ongegrond. Bewegen is goed, mits het wordt aangepast aan de situatie en de mogelijkheden. In 2006 gaan we meer bewegen! Dat is het doel van de overheid met de FLASH!-campagne. FLASH! staat voor Fietsen-Lopen-Actiemomenten-Sporten en Huishoudelijke Activiteiten.

Noteer zaterdag 25 november in uw agenda. Kom naar het Cultuurhuis in Doorn. Kijken mag, meedoen is leuker! De eerste honderd bezoekers krijgen een gratis stappenteller.

Organisatie
Deze Beweegweek, in het kader van de FLASH-campagne, wordt georganiseerd door Heuvelrug Actief! in samenwerking met NISB & fysiotherapie Stoltenkamp & DWS.

De algemeen contactpersoon is Evelien Wijdeveld van Heuvelrug Actief! U kunt zich bij haar telefonisch en per mail aanmelden voor de workshops. Ook voor vragen wat betreft het programma kunt u bij haar terecht; telefoon (06) 13 97 55 95 of via de email: evelien.wijdeveld@heuvelrug.nl .

Wilt u zich aanmelden voor het GALM-project, dan is Coen Langkemper de juiste persoon. Telefoon: (0318) 47 27 21 of
coen.langkemper@heuvelrug.nl . Kijk ook op http://www.flash123.nl/ en http://www.sportiefbewegen.nl/ en http://www.heuvelrugactief.nl/.