Ingezonden persbericht


Persbericht

Sophos beschermt Microsoft Windows Vista in avant-première

Vanaf vandaag biedt Sophos haar klanten een nieuwe geïntegreerde antivirus en antispyware oplossing voor Microsofts nieuwe platform

Gorinchem, 24 november 2006 - Sophos, wereldleider in IT beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe versie aan van haar Sophos Anti-Virus oplossing, volledig compatibel met het Microsoft Windows Vista besturingssysteem. Nog voor de officiële lancering van Vista, biedt Sophos bedrijven hiermee een proactieve, volledige bescherming tegen virussen, spyware, adware en potentieel ongewenste toepassingen (potentially unwanted applicactions of PUAs genaamd).

Sophos Anti-Virus voor Windows 2000/XP/2003/Vista, versie 6.5 integreert onderstaande functionaliteiten:


* Bescherming tegen virussen, spyware, adware en PUAs
* Controle van applicaties: laat bedrijven toe om per gebruikersgroep specifieke security richtlijnen vast te stellen voor toepassingen als Instant Messaging (IM), VoIP en peer-to-peer (P2P)
* Behavioral Genotype Protection als bescherming tegen onbekende bedreigingen
* Een hoge kwaliteit en prestatie van scannen dankzij Decision Caching
* Enterprise Console voor een gecentraliseerd beheer en update van de functies
* Iedere 10 minuten automatische updates tegen de meest recente bedreigingen

Klanten die nu gebruik maken van Sophos Anti-Virus voor Windows 2000/XP/2006 of versie 6.0, zullen automatisch geüpdate worden voor bescherming op Windows Vista.

"Nog voor de officiële lancering van Vista, kunnen we vandaag als enige security leverancier onze klanten een volledige bescherming bieden op Microsofts nieuwe platform. In tegenstelling tot andere spelers in de beveiligingsmarkt, was het ons doel om nauw samen te werken met Microsoft en om alle nieuwe functionaliteiten van Vista te ondersteunen.", zegt Marnix van Meer, directeur Sophos Benelux. "Dankzij deze strategie biedt Sophos Anti-Virus voor Vista bedrijven vanaf dag één unieke beveiliging tegen alle internetbedreigingen."

Voor meer informatie over Sophos Anti-Virus voor Windows, een downloadbare evaluatieversie en/of een 'podcast' waarbij Richard Jacobs, CTO bij Sophos, de komst van Microsoft Windows Vista becommentarieert, kunt u klikken op onderstaande link: http://www.sophos.com/security/topic/vista.html

Over Sophos Benelux
Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com

Over Sophos
Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Perscontacten:
Sophos
Graham Cluley
Tel: +44 (0)1235 544114
Fax: +44 (0)1235 544144
Mobile: +44 (0)7990 552181
gcluley(at)sophos.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.be