Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 20 november 2006

Het NAi reist met de tentoonstelling Achter Gordijnen - Neutelings Riedijk af naar Hilversum
Na Beijing, Brussel, Praag en Ljubljana is nu Hilversum aan de beurt

Nadat de reizende tentoonstelling Achter Gordijnen in China, België, Tsjechië en Slowakije is geweest, is de tentoonstelling terug in eigen land. In Museum Hilversum zal Achter Gordijnen, samengesteld en ontworpen in samenwerking met Neutelings Riedijk Architecten, deel uitmaken van de tentoonstelling Over Beeld en Geluid. Deze tentoonstelling is te zien van 25 november 2006 tot en met 6 mei 2007.

Over Beeld en Geluid presenteert het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de ontwerpers van dit gebouw, Neutelings Riedijk Architecten en Studio Jaap Drupsteen. Koningin Beatrix zal op 1 december het nieuwe gebouw openen.

Neutelings Riedijk Architecten
Willem Jan Neutelings en Michiel Riedijk maken aansprekende architectuur met expressieve ontwerpen die op zichzelf staan en fungeren als herkenningspunt in het stedelijke landschap. Hun gebouwen zijn stevige, monolithische sculpturen die met hun opmerkelijke silhouetten lijken op vreemde dieren. De vijftien maquettes die in de tentoonstelling te zien zijn, zijn hier een goed voorbeeld van.

Jaap Drupsteen
Studio Jaap Drupsteen ontwierp de glasgevel die als tweede huid om het nieuwe pand van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is bevestigd. In meer dan tweeduizend speciaal voor het gebouw van het Instituut voor Beeld en Geluid ontwikkelde glasplaten zijn ruim 750 archiefbeelden uit de televisie- en filmcollectie van Beeld en Geluid verwerkt waardoor het pand, mede door de natuurlijke lichtinval, een waar kunstwerk is.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Afdeling Marketing & Communicatie, tel 010-4401255, 4401235 of 4401271 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over Achter Gordijnen

NAi persbeelden

Meer over het NAi

Bezoekinformatie

Tentoonstellingen in het NAi

NAi activiteitenprogramma (lezingen, excursies, etc.)

Laatste verandering: maandag, 20 november 2006