Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - politie zoekt doorrijder                        |
De politie wil graag in contact komen met getuigen die meer weten over een aanrijding die in de nacht van donderdag op vrijdag plaats vond op de Waterstraat/Kolenstraat. Men kan bellen met 0900 - 8844.

Een 37-jarige Zutphense parkeerde haar auto donderdagavond even na 22.00 uur netjes in een parkeervak op de kruising waterstraat/Kolenstraat. Toen zij vrijdagochtend omstreeks 08.15 uur bij haar auto kwam sloeg haar de schrik om het hart. Een onbekende automobilist had haar auto aangereden en de schade was aanzienlijk. Vooral het linker achterportier liep de meeste schade op. Enkele metalic groene lakschilfers waren de stille getuigen van de aanrijding. Helaas zat er geen briefje van de veroorzaker onder de ruitenwisser en de benadeelde hoopt dat getuigen de politie op het goede spoor kunnen zetten. De politie is inmiddels een buurtonderzoek gestart.

|     |Zutphen -  Politie onderzoekt vechtpartij                 |
De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij in een horecazaak aan de Nieuwstad. In verband hiermee zijn twee jongemannen aangehouden.

De politie kreeg zaterdag (25/11) rond 02.00 uur een melding van een vechtpartij bij een horecazaak aan de Nieuwstad. Er zouden rake klappen zijn uitgedeeld en ook was er met krukken geslagen en met glazen gegooid. Bij de komst van de agenten was de rust enigszins weergekeerd en enkele vechtersbazen waren er al vandoor gegaan. In de zaak werden twee Zutphenaren (19 en 23) aangetroffen die ook als amokmakers werden aangewezen. De jongste had bebloede handen. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De politie heeft inmiddels enkele verklaringen opgenomen en zet het onderzoek voort.

|     |Warnsveld - fietsster aangereden                          |
Een 18-jarige fietsster van Warnsveld is vrijdagochtend (24/11) bij de oversteekplaats aan de Draaiomsdreef aangereden door een 37-jarige plaatsgenote. De jonge vrouw is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding vond omstreeks 08.10 uur plaats. Een 37-jarige Warnsveldse automobiliste reed over de Draaiomsdreef richting de Den Elterweg. Bij de met knipperlichten beveiligde oversteekplaats met de emmersteeg merkte zij de daarop rijdende fietsster niet op tijd op. Bij de aanrijding die volgde raakte het slachtoffer gewond en liep ondermeer nekletsel op. Zij is per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd, maar werd niet opgenomen. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Bussloo - met auto tegen boom                             |
Een 45-jarige vrouw uit Voorst is vrijdagavond (24/11) op de Breuninkhofweg met de auto tegen een boom gereden. Zij is met hoofdletsel overgebracht naar het Deventer ziekenhuis.

De vrouw kwam omstreeks 21.15 uur met haar auto uit de richting Twello en heeft de bocht in de weg kennelijk verkeerd ingeschat en is tegen een boom gebotst. Zij zag zelf kans om uit de auto te komen. Bij een nabij gelegen restaurant maakte zij melding van het ongeval en werd zij opgevangen. Hier raakte zij bewusteloos en een gewaarschuwde ambulance bracht haar naar het ziekenhuis waar ze werd opgenomen. De vrouw liep ondermeer een hoofdwond op en mogelijk een hersenschudding. Zij had zelf aangegeven dat ze geen gordel had gedragen. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgesleept.

|     |Lochem - vernielingen aan auto's                          |
De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een negental auto's op de parkeerplaats van AH aan de Prins Bernhardweg. Tevens zoekt zij getuigen van de vernielingen.

De politie kreeg rond 23.15 uur een melding dat een groepje jongeren auto's had vernield. De jongeren zouden al zijn weggefietst. Bij het ingestelde onderzoek werd in de buurt een groepje jongeren aangetroffen. Zij verklaarden van niets te weten, maar hun gegevens zijn wel genoteerd. Elders in het centrum werd ook een groepje aangetroffen en ook zij wisten van niets. Ook van deze jongeren werden de namen genoteerd. Op de parkeerplaats bleken spiegels van auto's te zijn getrapt en het lakwerk bekrast. De benadeelden worden benaderd om aangifte te doen. De politie zet het onderzoek voort en roept mensen die iets kunnen melden in verband met deze vernielingen te bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten.


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --