Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten / Harderwijk - glaasje op                          |
Agenten maken proces-verbaal op tegen een 21-jarige Puttenaar. Hij werd zaterdag (25/11) betrapt op het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen dat de man omstreeks 01.35 uur met zijn op de Korenbloemstraat stopte en spraken hem aan. Hij bleek gedronken te hebben en de ademanalyse wees bijna 1.1 promille aan. Aangezien de man al eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Om 04.30 uur viel het rijgedrag van een 26-jarige Harderwijker agenten op. Zij zagen de man met zijn auto op de Strandboulevard rijden. Bij een blaastest op straat bleek hij inderdaad gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.9 promille aan. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

De politie controleert met grote regelmaat op het gebruik van alcohol in het verkeer. Hiermee wil men het aantal letselongevallen door drank terug dringen. Ook moeten bestuurders die bij een aanrijding betrokken zijn, zowel overdag als in de avond- en nachtelijke uren, altijd blazen.

|     |Harderwijk - schoolinbraak                                |
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (24/11) ingebroken bij een school aan de H.K.Pootstraat. Men ging er met computerapparatuur vandoor.

Na het ingooien van een ruit hebben de dieven onder meer enkele computerkasten en flatscreens gestolen. De inbraak werd vrijdagochtend ontdent en de politie is inmiddels een buurtonderzoek begonnen.

|     |Heerde- ongeval door black-out                            |
Een 58-jarige automobilist uit Dieren raakte vrijdag (24/11) op de A 50 bij een eenzijdige aanrijding betrokken. Zijn twee passagiers zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het Lukasziekenhuis in apeldorn.

De man kwam omstreeks 13.45 uit de richting Zwolle en had enkele auto's ingehaald. Kennelijk door een black-out belandde hij in de middenberm en trachtte z'n auto te corrigeren. Hierdoor schoot de auto naar rechts en kwam tegen het talud langs de wge tot stilstand. Zijn twee vrouwelijke passagier liepen lichte verwondingen op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Wapenveld -  woninginbraak                                |
Bij een woning aan de Reigersweg is zaterdagochtend (25/11) ingebroken. De bewoners missen ondermeer bankpassen en autopapieren.

De inbraak werd zaterdagochtend omstreeks 07.00 uur ontdekt. Men had een deur geforceerd en op de bendeverdieping naar buit gezocht. De bewoners missen ondermeer enkele bankpassen en autopapieren. De bankpassen zijn inmiddels geblokkeerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Vaassen - onjuist bericht                                 |
Naar aanleiding van onderstaand bericht dat op 24/11 is verzonden,het volgende:

Informatie over het aantreffen van mogelijk gestolen spullen in de woning van de vader van de verdachte, vermeld in onderstaande mutatie blijkt niet juist te zijn. Bij de zoon werden in de garage wel spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie betreurt de onjuiste berichtgeving en heeft inmiddels excuses aan de vader aangeboden.

De politie heeft donderdag (23/11) op de Oude Apeldoornseweg een 35-jarige man en een 36-jarige man, beiden uit Vaassen aangehouden. Zij worden verdacht van inbraken in woningen en van heling.

De politie was bezig met een onderzoek naar woninginbraken en heling en zag een auto voorbij rijden met daarin de voor de politie bekende 35-jarige man uit Vaassen. De bestuurder bleek een 36-jarige plaatsgenoot te zijn. In de kofferbak lag een nieuw exclusief koffiezetapparaat dat mogelijk afkomstig was van een eerdere diefstal in Vaassen. De 35-jarige man is voor deze inbraak en mogelijk nog andere inbraken verantwoordelijk. De politie trof in zijn garage en in de woning van zijn vader nog meer goederen aan die mogelijk afkomstig zijn van inbraken. De politie sloot beide mannen op in een cel voor verder onderzoek.

Einde berichten
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --