Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sinterklaas bezoekt kinderen Haarlem Zuid-West toch weer dit jaar!

Haarlem, 15 november 2006

Dankzij het initiatief van Kinderopvang Het Kootertje bezoekt de Goedheiligman de kinderen in de wijk Haarlem Zuid-West dit jaar toch weer.

Op zondag 26 november om 11.00 u. meert de boot van de Sint aan bij de Schouwtjesbrug. Aan boord natuurlijk de Goedheiligman zelf en een afvaardiging van zijn pietenteam. Op de Schouwtjesbrug zal de Sint in de koets stappen en begeleid door de Damiate Jeugdband naar het Theemsplein rijden.

In speeltuin Jeugdland op het Theemsplein zullen de pieten zich mengen onder het publiek om daar feest te vieren en allerlei Pieten-activiteiten te begeleiden. Zo kunnen de kinderen geschminkt worden als piet, een pietenmuts knutselen, pietenzakspringen, pakjes werpen, e.d. Sinterklaas zal in het verenigingsgebouw plaatsnemen en alle kinderen kunnen hem daar persoonlijk bezoeken.

De ondernemersvereniging Haarlem Zuid-West moest vorig jaar besluiten dat zij het sinterklaasevenement organisatorisch niet meer rond konden krijgen. Eigenaresse van Kinderopvang het Kootertje, Pheneke Dinklo, heeft daarop het initiatief genomen om de organisatie en de financiering op zich te nemen. Het feest werd een enorm succes en de buurt sprak dit jaar dan ook de wens uit dat Het Kootertje ook dit jaar de organisatie weer op zich zou nemen.

En daar hebben zij dus, gelukkig voor alle kinderen in de wijk, gehoor aan gegeven.



Ingezonden persbericht