Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Koninklijke Onderscheiding voor oud-brandweercommandant Cees de Vries

Voor zijn verdiensten als brandweerman en voor zijn inzet gedurende deze periode voor de samenleving van Driebergen-Rijsenburg is oud-brandweercommandant Cees de Vries zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De huldiging en de uitreiking van de versierselen vond plaats in de Brandweerkazerne in Driebergen-Rijsenburg in aanwezigheid van burgemeester Frits Naafs.

Cees de Vries heeft zich sinds 1972 ingezet voor de Driebergse brandweer. Ruim 33 jaar was hij vrijwillig brandweerman waarvan de laatste 5 jaar als beroepscommandant. Hij was tot 2005 bestuurslid van de vrijwillige brandweervereniging.
Het bestuur van de Vrijwillige brandweer heeft een belangrijke functie binnen de brandweer. Het bestuur zorg voor het organiseren van activiteiten zodat de brandweervrijwilliger naast de repressieve inzet ook ontspanning geniet. De vereniging biedt ook nazorg bij ernstige crisissituaties. Van 1992 1995 was De Vries voorzitter van de vrijwillige brandweervereniging.

Naast de huldiging van De Vries werden er tijdens deze feestelijke avond ook diplomas en medailles aan het overige brandweerpersoneel uitgereikt.