Politie Haaglanden

persberichtenm 26 november

Haaglanden, 26-11-2006

Politie Haaglanden zoekt getuigen na vondst stoffelijk overschot Den Haag Politie Haaglanden onderzoekt de vondst van een stoffelijk overschot in het water gelegen tussen de Ketelstraat en de Schoeplaan. Een 51-jarige voorbijgangster ontdekte zaterdag 25 november om 08.00 uur het stoffelijk overschot van een tot nu toe onbekende man. Het lijk was gewikkeld in een stuk deken/tapijt. Naast het stoffelijk overschot lag, eveneens in het water een klikobak. Onbekend is of het stoffelijk overschot middels deze klikobak naar het water is vervoerd en daar is achtergelaten. Gelet op genoemde omstandigheden gaat de politie uit van een misdrijf. Tot op heden is de identiteit van het stoffelijk overschot nog niet bekend. Getuigen word verzocht zich te melden aan bureau Laak via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Enorme ravage na aanrijding
Den Haag Een 38-jarige zwaar beschonken Hagenaar veroorzaakte zaterdag 25 november om 23.00 uur een flinke ravage op de Valkenboskade. De man botste met zijn bestelauto op zes geparkeerde personenautos. Drie daarvan raakte daarbij dusdanig zwaar beschadigd dat zij moesten worden weggesleept. Na het ongeval reed de man zonder te stoppen door. Politieagenten troffen korte tijd later het zwaar beschadigde voertuig van de man onbeheerd op de Zoutkeersingel aan. Politieagenten hielden vervolgens op de Valkenboskade de verdachte aan. De man reed inmiddels in een andere auto. Hij blies aan het bureau 825 ug/l. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de aanrijding op de Valkenboskade.

Verdachte woning inbraak aangehouden
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar werd zaterdag 25 november om 19.15 uur op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak aan de Nieboerweg. Politieagenten kregen een melding woninginbraak en konden de verdachte achterhalen. Door snel handelen bleef het bij een poging.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Een stroomstoring leidde zondag 26 november om 01.00 naar een hennepkwekerij. Bewoners van een aantal percelen in de Oudemanstraat zaten opeens zonder stroom. Vreemd genoeg brandde in één woning wel nog de verlichting. Nadat politieagenten een onderzoekje instelden bleek al snel hoe dat kon. In deze woning werd een hennepkwekerij aangetroffen waarbij met de stroomvoorziening was geknoeid waarna de buren zonder stroom kwamen te zitten. Totaal 731 planten werden geruimd.

Vernielers abri aangehouden
Den Haag Twee inwoners uit Monster (17 en 18) werden vrijdag 24 november om 21.00 uur aangehouden in de Walnootstraat. De jongeren werden betrapt op het moment dat zij een ruit van een abri vernielden.

Sint en pint bekogeld
Den Haag Circa 15 jongeren gedroegen zich bij het Sintfeest in de Loosduinsehoofdstraat baldadig. De kinderen (12-15 jaar) gooiden strooigoed terug richting de zwarte pieten. Politieagenten die de stoet begeleidde stelden orde op zaken waarna Sint en Piet zich met de welwillende kinderen bezig kon houden.

Jeugdige verdachten straatroof aangehouden
Den Haag Twee jongeren (15 en 17) werden vrijdag 24 november om 20.00 uur aangehouden. De twee beroofden nabij het Savorin Lohmanplein een 10-jarige jongen van enkele spulletjes waarbij zij hem met een mes bedreigden. Politieagenten zetten een gedeelte van de wijk af en wisten de twee verdachten in de Kijkduinsestraat aan te houden.

Eens houdt het op
Den Haag Een 23-jarige automobilist uit Zoetermeerder werd zaterdag 25 november om 00.30 uur op de Laan van Delfvliet aangehouden. De man werd voor de zesde keer in vijf jaar tijd aangehouden met een borreltje teveel op. Hij blies 605 ug/l. Rijbewijs en auto werden in beslag genomen. In totaal werden bij een alcoholcontrole op genoemde weg 172 automobilisten op drank gecontroleerd. Acht daarvan hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal.

Kassagreep eindigt in de cel
Voorburg Een 36-jarige Voorburger werd vrijdag 24 november om 23.00 uur op de Hofzichtlaan aangehouden. De man deed een greep in de kassa van een horecagelegenheid in de Franse Kerkstraat en reed daarna weg in zijn auto. Politieagenten zagen de man rijden en hielden hem aan. Hij had ook te veel gedronken en blies 295 ug/l. De man werd ingesloten.

Mishandelingen op de Damlaan
Leidschendam Drie Hagenaars (17-18) werden zondag 26 november om 00.45 uur aangehouden op de Damlaan. De jongeren raakten betrokken in een massale vechtpartij en mishandelden enkele andere jongeren. Politieagenten die al ter plaatse waren wist het tumult de kop in te drukken en hield het drietal aan. Een 16-jarige Hagenaar dacht dat hij boven de wet stond. Hij bedreigde en beledigde de politieagenten die hem eveneens aanhielden. De jongeman verzette zich hevig en spuugde een van de agenten in zijn gezicht. Ook hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Zet een kaars voor je raam vannacht
Leidschendam Politieagenten zagen zondag 26 november rond middernacht in een verlaten kapperszaak aan de Weigelia een kaars branden. Kennelijk was de eigenaar vergeten de kaars uit te blazen. Om erger te voorkomen wisten de agenten in de zaak te komen waarna zij het kaarsje uitbliezen.

Brommertje onder invloed
Wassenaar Een 37-jarige bromfietser uit Wassenaar reed zaterdag 25 november om 00.50 uur zonder licht over de Lange Kerkdam. Nadat politieagenten de man hadden gecontroleerd bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij blies 750 ug/l. In totaal werden 87 voertuigen gecontroleerd op alcohol. Een verdachte werd nog aangehouden omdat hij met 450 ug/l ook te veel had gedronken.

Winkeldieven aangehouden
Rijswijk Drie jongeren (17-22 jaar) werden 25 november om 14.45 uur aangehouden in het winkelcentrum In de Bogaard. De drie pikten bij een horlogezaak enkele horloges. Twee van de drie schermden daarbij de 22-jarige af zodat hij de horloges in zijn zak kon doen. De beveiliging had de truc door en hield de jongeren aan.

Minderjarige winkeldieven aangehouden
Naaldwijk Twee 13-jarige meisjes uit Naaldwijk werden vrijdag 24 november om 17.10 uur aangehouden bij de Tuinen. De meisjes namen enkele sieraden mee maar werden betrapt. Na overleg met de ouders kregen beiden een Halt verwijzing.

Hennep in plaats van voetbalschoenen in sporttas Wateringen Vier mannen (28, 37, 42 en 44 jaar) werden zaterdag 25 november om 08.00 uur aangehouden op de Noordweg nabij een sportterrein. De mannen hadden een sporttas vol met hennep bij zich. Uit onderzoek bleek dat deze tas uit een personenauto kwam die eveneens werd doorzocht. Hierbij werd ruim 17 kilo aan henneptoppen aangetroffen. Politieagenten hielden de mannen. Naar de herkomst van de hennep stelt de politie een onderzoek in.

Raddraaiers belagen Sint en Piet
De Lier Bij de intocht van de Goedheiligman en zijn pieten op zaterdag 25 november in De Lier werd de Sint en zijn zwarte pieten belaagd door enkele opgeschoten jongeren. Circa vijf jongeren (leeftijd 14 jaar) gooiden nepfruit naar de voorbij varende Sint op de Lee en trachtte op Solex rondrijdende zwarte pieten omver te duwen. Dankzij alert optreden van begeleidende agenten konden zij erger voorkomen. Een jongeren werd aangehouden op het moment dat hij enkele stuks fruit gooide. Zijn medekompanen wisten te ontkomen. Sint en Piet sprake schande van het gedrag van deze kinderen. Zij krijgen vast en zeker de roe aldus de verontwaardigde hoofdpiet.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft Politie zoekt getuigen van een straatroof op vrijdag 24 november in de Fabrieksstraat. Een 21-jarige inwoonster uit Delft werd door een man en een vrouw belaagd waarbij zij met een hard voorwerp op haar hoofd werd geslagen. Het tweetal eiste haar GSM. Doordat de vrouw hard ging gillen vertrokken de twee zonder buit. Signalement van de verdachten is, kleine negroïde man, circa 1.70 mtr, ringbaardje en kort zwart haar. De vrouw had een blanke huidskleur en is circa 20 jaar. Getuigen kunnen bellen met Bureau Delft via 0900-8844.

Politie achterhaald straatrover
Delft Een 21-jarige Delftenaar werd zaterdag 25 november om 05.45 uur aangehouden. De man zat als passagier in een taxi en op de Lijsterbeslaan stapte hij uit de taxi. Hij pikte daarbij de GSM van de 26-jarige chauffeur en zette het op een lopen. Politieagenten zette de bomenwijk af en na een uitvoerig speurtocht werd de verdachte in een van de tuinen aan de Prunuslaan aangehouden. De GSM werd vlak bij de verdachte in een portiek aangetroffen.

Brandweer botst op personenauto
Delft Een blusvoertuig van de Brandweer botste vrijdag 24 november om 21.20 uur op een passerende personenauto. De brandweer was op weg naar een brand in het Zagwijdpad en reed met zwaailicht en sirene de kruising met de Kruithuisweg en de Buitenhofdreef over. Zij konden daarbij een passerende automobilist niet meer ontwijken.

Student aangehouden
Delft Een 19-jarige student uit Baarn trachtte zondag 26 november om 02.00 uur een fiets vanaf het Stationsplein in het water te gooien. Aangezien de fiets vast aan een hek stond kwam de man niet ver. Politieagenten die de man zagen stuntelen trakteerden de man op een bon wegens baldadigheid.

Dure plas
Delft Wildplassen tegen een gevel kostte een 21-jarige Delftenaar een hoop geld. De man werd zondag 26 november om 05.00 uur betrapt terwijl hij zijn blaas ledigde tegen een huis. De man kon zich niet legitimeren en kreeg twee bekeuringen.

Over de kop na botsing tegen poller
Delft / Schipluiden Een 34-jarige automobilist uit Zwanenburg vloog vrijdag 24 november om 07.00 uur met zijn auto over de kop nadat hij door de poller op de Schieweg werd gelanceerd. Zijn 18-jarige vriendin raakte daarbij licht gewond. De man had drugs gebruikt en moest een bloedproef ondergaan. Zijn voertuig raakte zwaar beschadigd.

Rijbewijs kwijt na alcoholcontrole
Nootdorp Een 29-jarige automobilist uit Nootdorp raakte zaterdag 25 november om 04.30 uur zijn rijbewijs kwijt. De man werd op de Hofweg aangehouden en had te vee gedronken. Hij blies maar liefst 775 ug/l.

Lawinepijlen op de fiets
Pijnacker Surveillerende politieagenten zagen een 18-jarige inwoner uit Pijnacker over de Meersingel fietsen. De jongen vervoerde achterop zijn fiets enkele lawinepijlen. Politieagenten namen de pijlen direct in beslag en gaven de jongen een proces-verbaal.

Man verongelukt na aanrijding
Zoetermeer Een 66-jarige Zoetermeer is zondagochtend om 09.40 uur verongelukt na een eenzijdig ongeluk. De man botste met zijn auto opzettelijk tegen een pijler van een fiets - voetgangersbrug aan de Meerzichtlaan. Ondanks de snelle inzet van hulpdiensten konden zij de man niet meer redden. Hij overleed ter plaatse.

Minderjarige winkeldieven aangehouden
Zoetermeer Twee meisjes (13 en 14 jaar) uit Zoetermeer werden vrijdag 24 november om 12.55 uur aangehouden bij de Promenade. De meisjes namen flesjes make-up mee. Na overleg met de ouders kregen beiden een Halt verwijzing.

Dure BHs
Zoetermeer Twee meisjes (14 en 15 jaar) uit Zoetermeer werden vrijdag 24 november om 15.00 uur aangehouden bij een winkel aan het Theaterplein. De meisjes namen enkele BHs mee waarna ze werden betrapt. Beiden kregen een proces-verbaal wegens winkeldiefstal van 125,--

Verdachte vernieling ruit aangehouden
Zoetermeer Een 27-jarige Zoetermeerder werd zaterdag 25 november om 05.15 uur aangehouden. De man vernielde enkele ruiten van een bakkerij aan de Dorpsstraat. Dankzij een goed signalement konden politieagenten de man in de omgeving aanhouden.