Ingezonden persbericht

Persbericht

1e Nederlands Kampioenschap PC-bouwen groot succes

Haarlem, 26 november 2006 - Onder grote publieke belangstelling is dit weekend tijdens de hcc!dagen het eerste Nederlandse kampioenschap PC-bouwen gehouden, georganiseerd door Nederlands grootste computerbladen Computer!Totaal en Tips & Trucs.

Nadat zich voor de voorronde meer dan 200 kandidaten hadden opgegeven, streden uiteindelijk in de jaarbeurs in Utrecht de beste 50 kandidaten tegen elkaar en tegen de klok. Doel: zo snel mogelijk een volledig gestript pc-systeem werkend in elkaar zetten. De uiteindelijke winnaar, de jonge Wim Nelemans, wist met een knappe tijd van 5 minuten en 46 seconden zelfs de meest doorgewinterde IT-specialist achter zich te houden. Hij ging naar huis met de kampioensbeker en een door MyCom beschikbaar gestelde Myrai 37-inch LCD-televisie.

Vooral de zenuwen speelde een groot gedeelte van de deelnemers parten. Kandidaten die vooraf vol zelfvertrouwen verklaarden dat ze de snelste tijd wel even gingen neerzetten, hadden buiten het verlammende effect van honderden toeschouwers gerekend.

Volkert Deen, hoofdredacteur van Computer!Totaal, trad op als juryvoorzitter en bleek een enthousiaste aanjager van de kandidaten. Hij was blij verrast door de grote belangstelling en de gepassioneerde inzet van de deelnemers. "Dit is een prachtige manier om samen met onze lezers iets te doen op de hcc!dagen. Het enthousiasme was overweldigend. De aanmeldingen bleven binnenstromen, de reacties waren onverdeeld positief en we hebben nu al mensen die een plaats voor volgend jaar willen reserveren. Dit leeft zeker onder onze doelgroep en ik kijk nu al uit naar het volgende NK!"

Het NK PC-bouwen was vooralsnog een puur mannelijke aangelegenheid. Er waren wel vrouwelijke aanmeldingen, maar zij zagen het uiteindelijk toch niet zitten hun kunde te bewijzen onder de felle spotlights. Egbert van Sterkenburg, die namens uitgeverij IDG Nederland de organisatie van het NK leidde, heeft er alle vertrouwen in dat de dames volgend jaar wel hun geluk durven te beproeven. Hij verwacht sowieso dat de opkomst volgend jaar nog veel hoger zal zijn, nu eenmaal bekend is dat er een kampioenschap bestaat voor PC-bouwers.

Het NK PC-bouwen werd gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht tijdens de hcc!dagen op 24, 25, 26 november, het evenement werd georganiseerd door Computer!Totaal en Tips & Trucs en gesponsord door MyCom, een keten van computerwinkels.

Noot voor de redacties (