Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2006

Vier verdachten van vechtpartij aangehouden

Harbrinkhoek

De politie krijgt in de nacht van zaterdag 25 november op zondag 26 november om 03.30 uur een melding van een vechtpartij aan de Frielinkstraat in Harbrinkhoek. Ter plaatse gekomen treffen de politiemensen 4 mannen en 1 vrouw aan. De 25-jarige vrouw uit Harbrinkhoek vertelt dat zij om 03.00 uur een uitgaansgelegenheid heeft verlaten om naar huis tegaan. Voor een woning aan de Frielinkstraat staan dan een aantal mannen. Deze mannen beginnen haar vervelend te bejegenen. De vrouw vervolgt haar weg en belt haar vriend. Deze 25-jarige man uit Harbrinkhoek die zich nog in een uitgaansgelegenheid bevindt loopt naar de Frielinkstraat en spreekt de lastige mannen aan op hun gedrag. De 25-jarige man wordt agressief te woord gestaan en gaat weer terug naar de uitgaansgelegenheid. Met zijn twee Harbrinkhoekse vrienden van 38-jaar en 30-jaar gaat hij terug naar de Frielinkstraat. Daar onstaat een vechtpartij met de 5 lastige mannen. De drie vrienden worden aangevallen en mishandeld. De 38-jarige en de 30-jarige raken gewond en moeten zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt direct een onderzoek in en houdt 4 mannen aan. De vier mannen, een 18-jarige man uit Harbrinkhoek, een 19-jarige Almeloër en twee mannen waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld, worden op het politiebureau voor verhoor opgesloten. In belang van het onderzoek zijn ze later op de dag in verzekering gesteld. De Harbrinkhoekse vrienden hebben aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. (06-157746)

Vermist meisje weer terug naar huis

Almelo

Het 13-jarige meisje Denise Tempert uit Almelo is weer herenigd met haar vader in Almelo. Het meisje werd sinds dinsdag 31 oktober 2006 vermist. Zij was tijdens begeleid verlof weggelopen uit de jeugdinrichting "De Doggershoek" in Den Helder waar ze tijdelijk verbleef. De politie stelde een onderzoek in en naar aanleiding van dit onderzoek bleek dat zij mogelijk kon verblijven in een woning in Koog aan de Zaan. Op vrijdagavond 25 november 2006 werd zij in bovengenoemde woning in goede gezondheid aangetroffen. Ze verbleef bij de moeder van een jongen die zij had leren kennen.

Buurman vernielt inboedel en wordt aangehouden

Hengelo

Een 19-jarige man uit Hengelo heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling, bedreiging en mishandeling. De man was door zijn 31-jarige bovenbuurman in zijn woning aan de Stadionlaan mishandeld en bedreigd. De buurman was op zondag 26 november om 10.15 uur aan de deur gekomen om te klagen over geluidsoverlast. Toen de 19-jarige zijn woning op een kier hield en antwoordde zijn muziek zachter te zetten ontstak de buurman in woede. Hij drong de woning binnen en vernielde de inboedel. Ook mishandelde hij de 19-jarige man en bedreigde hem met de dood. De 31-jarige Hengeloër kon om 10.55 uur in zijn woning worden aangehouden. Na verhoor op het politiebureau werd hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-157822)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --