Politie Hollands Midden

Datum: 27 november 2006

Leiderdorp Onder invloed op de rijbaan zonder achterlicht Tijdens een alcoholcontrole op de Persant Snoepweg is een 20 jarige man uit Den Bosch staande gehouden. De man kwam op zijn brommer aanrijden op de rijbaan van de Persant Snoepweg, terwijl hij eigenlijk op het fietspad had moeten rijden. Daarnaast werkte het achterlicht van de bromfiets niet en miste het kentekenplaatje. Het werd de agenten al snel duidelijk dat de bromfietser onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had bloeddoorlopen ogen en sprak met een dubbele tong. De bromfietser werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij onderworpen werd aan een blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 765 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Dit zorgde ervoor dat hij zijn bromfietscertificaat kon inleveren. Hij kon het bureau weer verlaten met een rijverbod van 11 op zak, een proces-verbaal en drie bekeuringen voor het disfunctioneren van zijn licht, het ontbreken van een kentekenplaat en het rijden op de verkeerde plaats van de weg.

Moordrecht Spreekuur wijkagenten

Het politiewijkteam houdt op de dinsdagavonden van 18.00 tot 19.30 uur spreekuur in het gemeentehuis van Moordrecht. Burgers kunnen er terecht met vragen en/of bespreekpunten. Het wijkteam bestaat uit wijkagenten Nancy Rietveld, Cliff van den Engh, wijkcoördinator Ron Vollebregt en wijkmedewerker basispolitiezorg Co van den Berg. Voor het doen van aangifte kunnen burgers naar het bureau in Nieuwerkerk aan den IJssel aan het Raadhuisplein 50. Overigens kan men, voor een aantal delicten, ook telefonische of digitale aangifte doen. Kijk op www.polite.nl/hollands-midden.

Zoeterwoude Diefstal van kabels

De politie onderzoekt de diefstal van zeven haspels met kabels. De diefstal vond het afgelopen weekend plaats van het terrein van een bedrijf aan de Energieweg en moet zijn gepleegd tussen zaterdag 25 november 12.00 uur en maandagmorgen 27 november 05.45 uur. De haspels met kabels wegen ieder 500 kilogram. Het vermoeden is dan ook dat voor de diefstal een vrachtwagen en heftruck is gebruikt. Om het terrein op te komen werd een hek geforceerd. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Moerkapelle Jongens veroorzaken overlast met vuurwerk

De politie heeft zaterdag 25 november twee jongens uit Moerkapelle meegenomen naar het bureau dat over de twee klachten waren binnengekomen over het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij probeerden rond 18.30 uur aan het Noordeinde verkeersborden op te blazen met strijkers. Dit lukte ze niet maar het afsteken gaf wel de nodige overlast waarop door buurtbewoners de politie werd gebeld. Aan de hand van het signalement vond de politie de jongens van 12 en 13 jaar nabij het Dorpshuis aan de Raadhuisstraat. Ze gaven het afsteken toe. Vuurwerk hadden ze niet meer bij zich. Omdat de 13 jarige het vuurwerk had afgestoken kreeg hij alleen een HALT-procedure. De jongens deden de toezegging niet meer af te steken tot dat het mag.

Kopen en afsteken Het kopen en afsteken van vuurwerk is aan regels gebonden: Vuurwerk kopen mag alleen op 28, 29 en 30 december. Vuurwerk afsteken mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Politieagenten controleren scherp op het afsteken van vuurwerk buiten deze tijdstippen. Een overtreding levert een boete op van ten minste E 60,-. Overtreders die jonger zijn dan 18 jaar kunnen, als de overtreder en diens ouders/verzorgers daar voor kiezen, een alternatieve straf (Halt-procedure) krijgen. Kijk voor meer informatie op www.halt.nl

Vuurwerk melden Dit jaar kunnen mensen die meldingen hebben over (vermoedelijk) strafbare handelingen met vuurwerk zoals vervoer, opslag en verkoop, op diverse manieren de politie bereiken. Als je informatie hebt, ook bijvoorbeeld het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, bel of ga dan naar je plaatselijke politie. Als elke seconde telt, belt u het alarmnummer 112 en voor zaken die minder spoed vragen, belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --