Eureko

Published: 09:31 27.11.2006 GMT+1 Source: Eureko B.V. /AEX: EURE /ISIN:

Brusselse Rechtbank verwerpt beroep van de Poolse Staat tot vernietiging van het Arbitrale Vonnis in Eureko's voordeel

De Brusselse rechtbank in eerste aanleg heeft het beroep van de Poolse Staat tot vernietiging van het partiële arbitrale vonnis (welke in het voordeel van Eureko is) van het Internationale Arbitrage Tribunaal verworpen op alle gronden. De rechtbank oordeelde dat de argumenten van de Poolse Staat ongegrond zijn.

De rechtbank is van mening dat het partiële arbitrale vonnis reeds alle punten die de basis vormden voor dit vernietigingsberoep van de Poolse Staat heeft behandeld. In dit partiële arbitrale vonnis staat onder meer dat de Poolse Staat het Bilaterale Investeringsverdrag tussen de Poolse Staat en Nederland heeft geschonden door Eureko's investeringsrechten aan te tasten en dat de privatiseringsovereenkomsten gewoon ten uitvoer moeten worden gelegd.

Een andere zaak die aanhangig gemaakt is door de Poolse Staat in Brussel, heeft betrekking op de wraking van één van de arbiters in de Arbitrage procedure, rechter Schwebel. Een uitspraak in deze zaak wordt verwacht voor het einde van dit jaar, waarna de tweede fase van de Arbitrage kan worden hervat.

Eureko is vanzelfsprekend verheugd dat de bevindingen uit de Arbitrage bevestigd worden, en blijft bereid om in onderhandelingen te treden met het Ministerie van State Treasury om gezamenlijk te werken aan een oplossing van het conflict rond PZU.

Einde
Zeist, 27 November 2006

Voor verdere informatie:
Bij Eureko
Lorrie Morgan (Media)
Tel: +31 (0)30 693 7065 Mobiel: +31 (0)654 93 72 72

Barth Scholten (Investor Relations)
Tel: +31 (0)30 693 7065

In Polen
Monika Wincenciak-Ziemba
Tel: +48 (0)607 077 572

pdf-versie persbericht