Gemeente Tiel


Oversteekplaats De Kijkuit feestelijk in gebruik genomen

De oversteekplaats aan de Kijkuit in Tiel, ter hoogte van de J.D. van Leeuwenstraat, is aangepast. Woensdag 29 november 2006 om 14.00 uur neemt wethouder Anker de oversteekplaats officieel in gebruik. Door de aanpassing hebben vooral de vele schoolgaande kinderen een veilige plek gekregen om de straat over te steken.

Op de oversteekplaats zijn zebrastrepen aangebracht en is de middengeleider opnieuw bestraat. Ook is een lichtmast geplaatst en is de zichtbaarheid van de oversteekplaats vergroot door aanvullende markering.

Het idee voor de aanpassing is afkomstig van buurtbewoners. Zij dienden het in als plan van voor de Tiel Oost Methode. In dit project heeft de gemeente, mede dankzij een financiële bijdrage van de provincie 175.000 euro beschikbaar gesteld voor plannen van wijkbewoners om Tiel Oost leuker, gezelliger, schoner en veiliger te maken. Nadat het plan bij de TOM-verkiezingen in april van dit jaar op de zevende plaats was geëindigd, zijn de bewoners, met ondersteuning van een verkeerskundige van de gemeente, aan de slag gegaan om het plan uit te voeren.

Lees meer informatie over de Tiel Oost Methode.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 23 november 2006