Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 28 november

* DAMESVOETBALTEAMS MET ELKAAR OP DE VUIST

ROTTERDAM West - Maandagavond zijn na afloop van de damesvoetbalwedstrijd tussen EDS Rotterdam en UVS Leiden, speelsters en supporters van EDS slaags geraakt met de tegenpartij. Dit gebeurde in en rond de kleedkamers op het terrein aan de Spaanseweg. Er vielen over en weer klappen maar niemand raakte ernstig gewond. De aanleiding voor deze confrontatie was vermoedelijk een eerdere clash tussen beide teams. De gewaarschuwde politie hield 18 vrouwen en 7 mannen in de leeftijd van 11 tot 43 jaar aan (speelsters en supporters van EDS Rotterdam. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Vijf vrouwen zijn in verzekering gesteld, de overigen werden in de loop van de avond en nacht heengezonden.


* MAN AANGEHOUDEN VERDACHT VAN ONTUCHT
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft een 61-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van het misbruik van minderjarige jongens. De man werd vorige week dinsdag gearresteerd na de aangifte van twee 10-jarige jongens. Inmiddels heeft ook een 19-jarige jongen aangifte gedaan. Hij zou een aantal jaren misbruikt zijn door de Rotterdammer. Het onderzoek wordt voortgezet. Niet uitgesloten wordt dat er meer slachtoffers zijn. De man is vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Persofficier.

Uitgave maandag 27 november

* NEPVUURWAPENS BIJ FILMEN
SCHIEDAM -Een getuige meldde zondagmiddag dat er bij een geparkeerde auto aan de Parkweg drie mannen stonden waarvan er één een vuurwapen op de auto richtte en een ander dit alles filmde. De gewaarschuwde politie zag de drie mannen bij de auto en hield hen aan. De drie, Schiedammers van 12, 15 en 22 jaar oud, waren in het bezit van twee, niet van echt te onderscheiden vuurwapens. De imitatievuurwapens zijn in beslag genomen. Het bleek dat de drie bezig waren met het maken van een filmpje voor op het internet. Zij waren zich van geen kwaad bewust. De drie werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* TE HARD - RIJBEWIJS EN AUTO KWIJT
STELLENDAM - De politie van het district De Eilanden constateerde zondagmiddag met behulp van de 'laserpatrol' dat de bestuurder van een Dodge Viper op de Damweg reed met een snelheid van 207 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking tot 60 km/pu. Tegen de 36-jarige bestuurder, afkomstig uit Wateringen is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na overleg met de officier van justitie werd ook zijn auto in beslag genomen.


* HORECACONTROLE
GOEREE OVERFLAKKEE - De politie van het district de Eilanden heeft vrijdagmiddag en -avond een integrale horecacontrole gehouden, in samenwerking met Gemeenten, Brandweer, Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Douane, Eneco en de Voedsel- en Waren-Autoriteit. In totaal zijn er zes gelegenheden bezocht in Middelharnis, Ouddorp, Oude Tonge en Stellendam. In Middelharnis is door de loco-burgemeester een tijdelijke sluiting opgelegd van een pand in verband met brandgevaar omdat de afzuiginstallatie vol vet zat. De Eneco heeft zeven gasslangen afgekeurd omdat ze in slechte staat verkeerden. Eén ondernemer betaalde een betalingsachterstand van 5000 euro. De Voedsel- en Waren-Autoriteit legde boetes op voor: algehele hygiene in keukens, bedrijfsruimten, onjuiste temperatuur van etenswaren en vuile apparatuur. Daarnaast werd nog een aantal waarschuwingen gegeven. De Vreemdelingendienst heeft twee illegale werknemers staande gehouden en de Arbeidsinspectie legden vier boetes op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De belastingdienst stelt een aantal nadere onderzoeken in. De politie heeft een schriftelijke waarschuwing gegeven voor het zonder vergunning draaien van een behendigheidsautomaat.


* DERTIENJARIGEN MET STERKE DRANK OP STRAAT

DIRKSLAND -De politie van het district De Eilanden kreeg zaterdagavond omstreeks kwart voor acht een melding dat een groep van zo'n 20 personen voor geluidsoverlast zorgde in de Tuinstraat. Politiemensen zagen twee knapen met flessen sterke drank lopen. In de directe omgeving van de groep werden 8 flessen met sterke drank aangetroffen. De twee knapen, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Rockanje en Dirksland kregen in overleg met de ouders een HALT-afdoening aangeboden.
De politiemensen spraken de groep aan met mededeling dat de aangetroffen hoeveelheid sterke drank nooit alleen van de twee jongens kon zijn. Hierop meldden zich nog drie knapen (13, 14, en 14 jaar oud uit Rockanje en Dirksland). Ook zij kregen een HALT-afdoening.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district West hebben zondagmorgen een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van straatroof. Omstreeks tien uur werd een 39-jarige vrouw uit Rotterdam op de Heemraadssingel benaderd door de verdachte. Ter hoogte van het metrostation Coolhaven werd ze vastgepakt. Hij stak ze handen in haar zakken en haalde er geld uit (170 euro). Aangeefster zag even later kans om de politie te bellen die snel ter plaatse was en hem in de omgeving kon aanhouden. Hij is ingesloten.


* ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING
RHOON - Een 33-jarige Rotterdammer is zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Stationsstraat. Om even over twaalven botste de automobilist tegen een lantaarnpaal. Hij raakte bekneld en ernstig gewond. Traumaheli was ter plaatse. Brandweer en GGD hebben het slachtoffer uit de auto gehaald, waarna hij met een spoedtransport naar het Erasmus MC is gebracht. Hij is met ernstig inwendig
letsel is opgenomen.


* SCOOTERDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM Zuid -De politie van het district Zuid heeft maandagmorgen vroeg omstreeks half vier in de tuin van een woning aan de Frans Bekkerstraat, twee jongens van 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Den Haag en Rotterdam aangehouden. De politie had een melding gekregen dat twee mannen in de Wolphaertstraat een scooter wegnamen. Politiemensen zagen even later op het Gouwplein twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden, bij een scooter staan. De twee renden vervolgens weg en klommen over een schutting. De politiemensen gingen achter de twee mannen aan en konden hen wat later aanhouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.