Politieberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 29-11-2006

Diefstal uit winkel

ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden voor een winkeldiefstal uit een winkel op de Eerste Hogeweg.

De verdachten, twee vrouwen uit Dokkum en Oude Pekela, hadden in een geprepareerde tas voor 625 euro aan huidverzorgingsproducten gestolen.

De diefstal werd opgemerkt door het personeel van de winkel waarna zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouwen, 32 en 37 jaar oud, kregen een proces-verbaal. De gestolen producten werden aan de winkel teruggegeven.

Verkeerscontrole

ZEIST/BUNNIK De politie heeft dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Boulevard in Zeist en de Schoudermantel in Bunnik.

Tijdens de controle werd ook de snelheid van passerende automobilisten gemeten. In 38 gevallen reden de bestuurders sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en volgde een bekeuring. Verder werden er nog 12 bekeuringen geschreven voor het niet-handsfree bellen in de auto, het niet dragen van de autogordel, onleesbaar kenteken en foutief voorsorteren.

Alcohol

DE BILT Op de Tuinstraat werd dinsdagavond om 19.35 uur een 41-jarige inwoner van Bilthoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Hij blies 370 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal. Omdat de verdachte ook nog gesignaleerd stond voor het plegen van een verduistering werd hij ingesloten in het politiebureau.