Dienstenbond CNV

Principeakkoord over overbruggings-CAO Hibin
29-11-2006

Op dinsdag 21 november jl. is er tussen CAO-partijen een principe-akkoord bereikt over een zogenaamde overbruggings-CAO. In dit geval een 12 maanden durende CAO, die zich voor u feitelijk beperkt tot een afspraak over de salarisparagraaf. De voornaamste reden is dat we, deels door ontwikkelingen gedwongen, nu al druk aan de slag zijn over een aantal moeilijke CAO-onderwerpen voor de langere termijn. Dit vraagt onze zorgvuldigheid en daarom ook voldoende tijd. Maar natuurlijk mag uw loonontwikkeling hierdoor geen vertraging oplopen!

De afspraken voor nu.
Voornamelijk vragen wij uw goedkeuring voor een verlenging van de bestaande CAO-afspraken. Dit voor de periode van 1 juli 2006 tot 1 juli 2007. In die periode worden de CAO-loonschalen en de werkelijk betaalde salarissen op twee momenten structureel met 1% verhoogd: op 1 december 2006 en op 1 januari 2007. De ook genoemde afspraak rondom verlaging van de FCB-bijdrage raakt u niet. In de bijlage bij de ledenbrief, die leden thuis ontvangen, vindt u de formele tekst van het principe-akkoord.

De vinger aan de pols.
Indien u instemt met dit principeakkoord, betekent dit dat CAO-partijen in de periode tot juli 2007 samen druk aan de slag gaan om diverse zaken nader te onderzoeken en te bespreken. Uiteraard zullen wij u daar als vakbond ook in de tussenliggende tijd regelmatig over informeren. U hebt dus wel de vinger aan de pols! Want het moet leiden tot voor u acceptabele CAO-voorstellen. Dit alles met de bedoeling om te werken aan een vernieuwing van de CAO, waarmee alle betrokken partijen beter op (komende) ontwikkelingen kunnen inspelen en weer langere tijd vooruit kunnen.

Graag uw stem!
Het principeakkoord leggen wij positief aan u voor. Uw oordeel als vakbondslid is echter doorslaggevend. Wij vragen u om ons direct te laten weten of u al dan niet instemt met het principeakkoord. Dit stemmen kan door middel van het terugsturen van een e-mail onder vermelding van uw naam en lidmaatschapsnummer.

Indien wij op donderdag 7 december 2006 (nog) niets van u hebben vernomen, gaan wij er vanuit dat u wel instemt met het principe-akkoord!

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer. U kunt hem bereiken op nummer 010-2651111 of via e-mail m.denheijer@cnvdibo.nl