Goed gedeeld, weinig gejat in 2006

Stichting ict op school

Welke school heeft het beste kennis gedeeld en welke school het beste kennis 'gejat' in 2006? Elk jaar beloont de Kennisrotonde van Stichting Kennisnet Ict op School de beste scholen. Grote winnaar van de Kennisdeler dit jaar is 't Vrieske Honk uit Vriescheloo. Vandaag ontvangt de winnende school uit handen van juryvoorzitter Gerwin Boevink een cheque ter waarde van Euro2500,-, te besteden aan ICT-middelen in de school. Een school de Goed-gejat-prijs 2006 toekennen bleek een stuk moeilijker! De jury besloot dan ook deze prijs dit jaar niet uit te reiken.

And the winner is.....
De jury, bestaande uit Gerwin Boevink (ICT Delta), Arja Veerman (Omtrend Advies), Tessa van Zadelhoff (leerkracht & Warempel) en de leerlinge Tanja Veldhuizen (LAKS), koos 't Vrieske Honk uit Vriescheloo als beste Kennisdeler 2006. De school werd al eerder uitgeroepen tot 'computerschool van Nederland 2003-2004' en heeft het afgelopen jaar veel presentaties, workshops en voorlichting in het land gegeven over het ICT-gebruik in de school. Doorslaggevend voor de jury was dat de school zeer actief is in het delen van kennis en dat op een zeer creatieve manier doet, vaak gebruik makend van de inzet en het enthousiasme van de leerlingen.

Scholen jatten slecht!
Wordt het wiel echt elke keer opnieuw uitgevonden of willen scholen liever niet met de luchtig bedoelde term 'jatten' geassocieerd worden? Het kiezen van een winnaar voor de Goed-gejat-prijs 2006 bleek in ieder geval moeilijk. Inzendingen voldeden volgens de jury onvoldoende aan de gestelde criteria van 'goed jatten' en de jury koos er dan ook voor om de prijs dit jaar niet uit te reiken.

Vooral blijven 'jatten' en delen!
De Kennisrotonde stimuleert het delen en gebruiken van elkaars ICT-kennis. Via www.kennisrotonde.nl zijn al ruim 200 scholen actief hier mee bezig. Naar aanleiding van vraagstukken van scholen wordt ICT-kennis gezocht, ontwikkeld en op verschillende manieren gedeeld. Ook volgend jaar zullen scholen die dit het beste doen weer beloond worden met prijzen. Scholen worden dus door de Kennisrotonde opgeroepen om vooral te blijven 'jatten' en delen!

Meer informatie
Ga voor algemene informatie over de Kennisrotonde naar www.kennisrotonde.nl. Enkele vraagstukken bekijken? Ga naar www.kennisrotonde.nl/vraagstukken Meer weten over de prijzen? Ga naar www.kennisrotonde.nl/prijzen Nieuwsgierig naar 't Vrieske Honk? Ga naar www.vrieskehonk.nl
---