Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Wacom's pentablet de Volito2 is de 'Beste Koop' volgens de Consumentenbond

Wacom winnaar test pentabletten Digitale Consument

Krefeld, 29 november 2006 - De Volito2 van Wacom is door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste pentablet. In de test werd de tweede plek ingenomen door de Graphire4, ook al een product van Wacom. Beide pentabletten kregen als enige het predicaat 'zeer goed'.

De redactie van de Digitale Consument hield een test van pentabletten met een maximale aankoopprijs van 100 euro. De Volito2 was dan wel de op een na goedkoopste, maar scoorde toch de meeste punten. De Graphire4 volgde op de voet. Op het gebied van gebruiksgemak, documentatie en installatie scoren beide Wacom tabletten maximaal.

De gebruikers van de pentabletten van Wacom worden niet belemmerd door batterijen en hinderlijke draadjes. Daarmee onderscheiden ze zich duidelijk van de concurrentie. Ook de drukgevoeligheid van de pen op het tablet wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren.

Het panel vindt het gebruik van een pentablet bij teken- of fotobewerkingsprogramma's bovendien een meerwaarde geven. De pen werkt hier preciezer dan de muis.

De Volito2 en Graphire4
De Volito2 en de Graphire4 hebben beide een ander doelgroep. De Graphire4 richt zich op digitale (hobby) fotograaf. Met behulp van de Graphire4 wordt het bewerken van foto's gemakkelijker en kun je zeer intuïtief werken en natuurgetrouwe resultaten behalen. Zo kun je zeer eenvoudig slechte belichting en onvolkomenheden corrigeren, ongewenste objecten verwijderen en de kleur van een foto verbeteren.

De Volito2 is als het ware een instapmodel en stelt computergebruikers in staat om vrijer, en persoonlijker met de computer te werken: door e-mails te verrijken met een persoonlijke, handgeschreven tekst, door digitaal te schilderen en het bewerken van afbeeldingen. Wacom biedt een interactief Volito2-leerprogramma voor consumenten die (al dan niet voor het eerst) met een pentablet werken.

// einde persbericht



Ingezonden persbericht