Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - auto tegen ijzeren afzetting                    |
De politie zoekt getuigen van een aanrijding die zondagavond (26/11) op de Ijsselkade plaats vond en waarbij twee gewonden vielen. Men kan bellen met 0900 - 8844.

De aanrijding gebeurde omstreeks 18.40 uur toen een 23-jarige Zutphenaar met zijn 19-jareigre vriendin in de auto over de IJsselskade reed. Ze kwamen vanaf het Stationsplein en waren met elkaar in gesprek, toen er volgens de bestuurder plotseling een auto op hun weghelft kwam. Om een aanrijding te voorkomen week de Zutphenaar uit en botste tegen de ijzeren afzetting rond een boom. De auto kwam dwars op de rijbaan en aangezien zijn vriendin geen gordel droeg liep zij hoofdletsel op. De bestuurder zat wel in de gordel maar liep toch een bloedneus op. Beiden zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en aangezien de bestuurder naar alcohol rook, is van hem een bloedproef genomen. De auto werd afgesleept en de politie zoekt getuigen die rond die tijd op de IJsselskade waren. De auto die uit de richting van de Martinetsingel kwam was donker van kleur. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Brummel - beduveld via intranet                           |
Een 37-jarige Brummense heeft aangifte gedaan van oplichting. Zij had een transactie via een koopsite gedaan en kreeg haar betaalde artikel tot op heden niet toegestuurd.

De vrouw had een bod op een artikel gedaan en hoorde hier niets meer op. Enige tijd later werd zij via e-mail benaderd en werd er een verkoopprijs afgesproken, hetgeen zij betaalde. Hierna hoorde zij, ondanks verstuurde e-mails, niets meer. De vrouw voelt zich beduveld en heeft aangifte gedaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om veilig zaken te doen via internet. o Maak gebruik van beveiligde betalingssystemen zoals deze worden aangeboden op de veilingsites. o Maak afspraken over de overdracht van te leveren goederen en betaal pas bij aflevering. o Maak gebruik van internetsites waar kopers en verkopers zich moeten registreren. Hierdoor is het achteraf mogelijk om de daders (kwaadwillenden) te achterhalen. o Handel bij advertentiesites zonder persoonsregistratie de koop en verkoop in persoon af (gelijk oversteken) o Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer.

|     |Brummen - verloren medicijnen                             |
Een 61-jarige vrouw uit Laren (Gld) heeft melding gemaakt van verlies van haar rugzak met medicijnen op het station in Brummen. De medicijnen zijn gevaarlijk voor kinderen.

De vrouw moest dinsdagmiddag (28/11) overstappen en is hierbij haar rode rugzak kwijt geraakt. Hierin zitten medicijnen die gevaarlijk zijn voor kinderen en mocht iemand de ruzak vinden, dan wordt verzocht dit bij de politie te melden.

Einde berichten
---


---


---

---- --