CDA

] 29 november 2006 - Persbericht -
'3 miljard euro onderzoekssubsidie voor Nederland'

Nederland maakt kans op 3 miljard euro aan Europese subsidie voor onderzoek en technologie.

Vandaag debatteert en morgen stemt het Europees Parlement over het Zevende Kaderprogramma op het gebied van onderzoek en technologische ontwikkeling in het Europees Parlement.

Volgens Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (woordvoerder R&D) ontvangt Nederland op projectbasis tussen de 2,5 en 3 miljard Euro tussen 2007 en 2013. Dit gebeurt door deelname van de beste bedrijven en kennisinstellingen aan deze Europese onderzoeksprogramma's.

Van Nistelrooij: 'Nederland weet de weg naar de Europese onderzoeksfondsen goed te vinden. Op het terrein van nanotechnologie, veilig voedsel, aeronautica, logistiek en medisch onderzoek, behoren we tot de Europese top. En we hebben de prioriteiten van het programma in het Europees Parlement nog méér gericht op deze Nederlandse belangen. Het geld is beschikbaar, het is nu zaak goede projectvoorstellen in te dienen om het ook daadwerkelijk te ontvangen.'

Morgen wordt over het Zevende Kaderprogramma gestemd in het Europees Parlement. Vanwege de brede consensus en omdat er reeds overeenstemming met de Raad van Ministers is bereikt, verwacht Van Nistelrooij geen problemen met de goedkeuring en kunnen de onderzoeksprogramma's op 1 januari van start gaan.
---