European Union



RAAD VAN

DE EUROPESE UNIE

NL

P/06/140

Brussel, 29 november 2006

15929/06 (Presse 346)

(OR. en)

Verklaring van het Voorzitterschap namens de Europese Unie over de parlementsverkiezingen in Bahrein

De EU is ingenomen met de parlementsverkiezingen in het Koninkrijk Bahrein, waarvan de eerste ronde op 25 november 2006 is gehouden.

Uit de hoge opkomst in vergelijking met de vorige in 2002 gehouden verkiezingen blijkt dat de Bahreinse bevolking het belang van het verkiezingsproces voor de ontwikkeling van een democratische staat heeft ingezien.

De EU is ervan overtuigd dat de verkiezingen het democratisch proces in het Koninkrijk Bahrein verder hebben geconsolideerd.

Het toetredende land Roemenië, de kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en de Republiek Moldavië, sluiten zich bij deze verklaring aan.


* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.