Stam Groep bespreekt overname Terberg Autobedrijven/Autoschadeservice


AMERSFOORT, 20061129 -- De Stam Groep en Terberg hebben een intentieverklaring getekend inzake de overname van de Terberg Opel/Chevrolet-dealers en Terberg Autoschadeservice. Deze overname past in de strategie van zowel de Stam Groep als van Terberg.

Stam en Terberg Autobedrijven
Terberg Autobedrijven heeft 7 Opel-vestigingen en 5 geïntegreerde Chevrolet-vestigingen met circa 130 medewerkers in de regio Utrecht. De totale omzet is circa ¤ 64 miljoen en de afzet in nieuwe Opels en Chevrolets van deze bedrijven bedraagt circa 1850 op jaarbasis. Terberg Autoschadeservice heeft 1 vestiging en circa 35 medewerkers. De omzet is circa ¤ 3,4 miljoen op jaarbasis.

De Stam Groep bestaat momenteel uit 11 Renault-vestigingen, 4 Schadebedrijven, 3 tankstations en een lease- en verzekeringstak. Het totaal aantal medewerkers in de groep is circa 350. De totale omzet is circa 160 miljoen en de afzet nieuwe Renaults rond de 4000 op jaarbasis. Alle vestigingen bevinden zich in en rondom de driehoek Amersfoort, Utrecht en Hilversum.

Strategie beide partners
De heer Wim Terberg, voorzitter Raad van Bestuur Terberg Beheer, is zeer tevreden met de geplande overdracht aan de Stam Groep. `Terberg Beheer heeft bewust gekozen voor een strategie waarbij de kernactiviteiten `technische sector' en `autoleasing' centraal staan. Wij zijn ervan overtuigd dat onze autobedrijven zich binnen de Stam Groep uitstekend verder zullen kunnen ontwikkelen'.
Hij vervolgt: `Het is bijzonder dat twee familiebedrijven, beide door de vierde generatie geleid, elkaar gevonden hebben. Beide dealerbedrijven zijn actief in een straal van zo'n 40 kilometer rond Utrecht en kunnen elkaar dus optimaal versterken'.

De Stam Groep streeft met de geplande overname naar groei binnen de regio. Tevens kan hierdoor de eerste stap gezet worden naar een multi-merk beleid waardoor de regionale dekking van Stam in dit gebied geïntensiveerd wordt. Stam heeft het voornemen om het door Terberg gevoerde sociale beleid voort te zetten.

Melding
De beoogde concentratie wordt gemeld aan de NMa. Importeurs Opel en Renault zijn inmiddels van de plannen op de hoogte gebracht. Het voornemen is om de transactie begin januari, na het due diligence onderzoek, af te ronden.





Ingezonden persbericht