Ingezonden persbericht


Café Z, Culturele talkshow

zondag 3 december 14.00 uur in ZINDERING

Café Z wordt gepresenteerd door Hijlco Span, in het dagelijks leven radiopresentator bij de NCRV, en co-presentator Vincent Bijlo. Meer over de culturele bevindingen van Hijlco op zijn weblog Rood Pluche.

VINCENT BIJLO MARISCHKA VERBEEK TOT SLOT

Cabaretier Vincent Bijlo en presentator Hijlco Span verleiden zelfs de meest weerbarstige gasten tot pittige uitspraken.

Zij is eigenaresse van de literaire boekwinkel Savannah Bay, presenteert de boekenrubriek, geeft leuke leestips en nieuwe boeken-info.

Als vanouds kunt u rekenen op muzikale entr'actes, de cultuurcolumn van Vrouwkje Tuinman en de poëtische afsluiting door F. Starik.

programma 3 december:

Circus!

Wie in 2006 nog geen aandacht heeft geschonken aan het Jaar van het circus, krijgt in december alsnog ruimschoots de kans. Van 22 tot en met 30 december vult het Cascade Circus de Stadsschouwburg. Zonder dieren, maar mét het authentieke pistegevoel. Wat dat precies is, komt Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor de Volkscultuur en initiatiefnemer van het Jaar van het circus, uitleggen. Ze volgt de gelauwerde serie Waltz, die nog enkele weken op televisie te zien is. Acteur Aart Staartjes en regisseur Norbert ter Hall komen aan het woord over het hoe en waarom van Waltz.

UCR&S

Op 8 december vindt de eerste studiedag plaats van het Utrechts Centrum voor Religie & Samenleving (UCR&S), een initiatief van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Als platform voor wetenschappers uit verschillende confessionele en levensbeschouwelijke instellingen wil het UCR&S vooral een schakel zijn tussen academie en maatschappij. Eén van de initiatiefnemers van het UCR&S is Prof. Dr. Henk Tieleman, hoogleraar aan de Faculteit Geesteswetenschappen. Hij zal uit de doeken doen waarom een centrum als dit is opgericht en wat de doelstellingen ervan zijn.

Le Grand Départ...

Het Franse chanson is een bedreigde muzieksoort, aldus Vic van de Reijt. Maar op 6 december komt alles (eventjes) goed. Dan galmt het chanson in alle hevigheid door Muziekcentrum Vredenburg, tijdens Le Grand Départ. Jan Rot, Wende Snijders, Ellen ten Damme en heel veel anderen vertolken nummers van Brel tot Bruel, en van Piaf tot Les Poppys. Uit Utrecht treden onder meer Joris Linssen, Spinvis en Kinderkoor Mengelmoes aan. En Kees Wennekendonk, zanger, brillenmaker en tekenaar - zijn boek Portretten 2003-2006, is net verschenen. Hij zal vast een klein voorproefje geven.

gratis

De toegang is gratis. Volgende Café Z: zondag 7 januari.

Informatie over álle voorstellingen van het seizoen 2006/2007 vindt u in de agenda

Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht, 030 23 020 23