Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Afsluiting A12 wegens bomruiming

Nieuwsbericht | 01-12-2006

Zondag 3 december wordt een Engelse vliegtuigbom (500 pond) ontmanteld langs de A12 bij afrit Bleiswijk. Hiervoor wordt de A12 tussen Zoetermeer en het Gouwe Aquaduct in beide richtingen afgesloten tussen 9.00 uur en 11.30 uur.

A12 richting Utrecht wordt afgesloten na afrit Zoetermeer Pijnacker, alsmede de toerit Zoetermeer richting Utrecht.
A12 richting Den Haag is afgesloten vanaf het Gouwe aquaduct. Tevens zijn de toeritten Waddinxveen en Zevenhuizen richting Den Haag afgesloten. Bij Bleiswijk zijn alle toe- en afritten afgesloten.

Verkeer vanuit Den Haag en het Westland richting Gouda/Utrecht en vice versa wordt omgeleid via de A13 en A20. Verkeer op de A13 wordt omgeleid via de A4 en de N11. Omleidingsroutes worden aangegeven via tekstwagens en borden boven de weg.

Als gevolg van het onschadelijk maken van de bom kunnen er tussen 9.30 uur en 11.30 uur geen treinen rijden tussen Zoetermeer Oost en Gouda. Er worden geen vervangende bussen ingezet omdat de snelweg A12 tussen Zoetermeer en Gouda en de secundaire wegen in de directe omgeving ook afgesloten worden.

Meer informatie over de afsluiting krijgt men via het landelijke informatienummer 0800-8002 en via www.vananaarbeter.nl. Meer informatie over de ontmanteling van de bom via www.bleiswijk.nl. Meer informatie over het treinverkeer via www.NS.nl