Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zaterdag 2 en zondag 3 december 2006
Oldtimerbeurs Flowerdome Eelde: meer dan alleen automobielen

EELDE - Oldtimers, klassieke automobielen, historische motoren en bromfietsen en nostalgische tractoren. Het hele scala van vier- en tweewielers uit (ver) vervlogen tijden is zaterdag 2 en zondag 3 december 2006 te bewonderen in Flowerdome Eelde.

Uit enquêtes blijkt dat de Eeldense oldtimerbeurs drie categorieën bezoekers trekt. Er is een categorie die het evenement in de agenda heeft gezet om zich te oriënteren op de aanschaf van een klassieke - dus minstens 25 jaar oude auto, motor of bromfiets. Daarbij kan de keuze gemaakt worden uit een volledig gerestaureerd model of een 'opknapperŽ. Daarnaast is er een groep bezoekers die op zoek is naar onderdelen voor zijn kostbare bezit op twee dan wel vier wielen. En dan is er nog een categorie van 'weet je nog wel oudje', die slenterend langs de honderden stands dierbare herinneringen aan vroeger tijd ophaalt.

Maar er wordt niet alleen teruggeblikt op de oldtimerbeurs. Er wordt de laatste tijd een trend zichtbaar die mogelijk ook al in Eelde zichtbaar wordt. Die ontwikkeling betreft de opkomst van de zogenaamde youngtimer, de klassieker van de toekomst. Er zijn autoliefhebbers die nu al oog hebben voor modellen die over 25 tot vijftig jaar waarschijnlijk nog volop in de belangstelling zullen staan. In dit verband moet gedacht worden aan modellen als de Chrysler PT Cruiser, de Volkswagen Beatle en de New Mini. Bezoekers moeten dan ook niet vreemd opkijken als er straks exemplaren van deze relatieve nieuwkomers tussen de Renaultjes 4 en Rosali's staan geparkeerd. Hetzelfde geldt voor de categorie 'Special Cars': bijzondere auto's die het eigendom zijn geweest van bekende Nederlanders of VIP's van buiten ons land.

Handelaren en particulieren hebben zich inmiddels alweer in groten getale aangemeld voor standruimte. In de dagen voorafgaande aan de beurs worden honderden stands opgebouwd die gedurende het evenement afgeladen vol liggen met onderdelen en accessoires. Na het succes tijdens vorige edities mag de handel ook vanuit de 'kofferbak' aan de man worden gebracht. Of het nou onderdelen, boeken, foto's, miniaturen of winterhoezen zijn, het maakt niet uit - als de koopwaar maar iets te maken heeft met klassieke auto's, motoren, brommers of tractoren.

In Eelde maken ook verschillende automobiel, motor en bromfietsclubs hun opwachting. Een jury beoordeelt welke club zich op de meest representatieve wijze presenteert. Voor de nummers 1, 2 en 3 ligt respectievelijk 300, 200 en 100 euro te wachten.

De Oldtimerbeurs in Flowerdome Eelde is zaterdag 2 en zondag 3 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee naar de beurs. Gratis parkeren.
Flowerdome is gelegen in Eelde, A 28 Zwolle - Groningen, afrit 37 .