Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Embargo tot 3-12-2006, 17.00 uur

"Ons doel is een hobbeloze stad"

Meer plezier - Minder papier - prijs voor Hobbeltelefoon

De Hobbeltelefoon uit Zwolle wint de Meer plezier - Minder papier prijs 2006. De Zwolse Gehandicapten Raad laat zien dat je door eenvoudig, maar doelgericht te werken niet alleen succes kunt hebben maar ook publiciteit kunt genereren. De prijs wordt op 3 december namens Makkers Unlimited door jurylid Anouchka van Miltenburg in Den Bosch uitgereikt.

De 'Hobbeltelefoon' is een prikkelend en goed uitgewerkt project. Op een ludieke manier wordt een herkenbaar ongemak wegenomen. Er is gekozen voor een aanpak met een duidelijk doel, voor effectieve procedures en voor een snel resultaat. De 'Hobbeltelefoon' leidt niet alleen tot meer toegankelijkheid voor mensen met beperkingen; de hele bevolking, ook bijv. ouders met kinderwagens, heeft er baat bij. Het initiatief is door andere gehandicaptenorganisaties op eenvoudige wijze na te volgen.

De Meer plezier - Minder papier - prijs is ingesteld door Makkers Unlimited. Doel is het leuker maken voor mensen met handicaps en chronische ziekten om voor hun belangen op te komen. De juryleden Cees Grimbergen (Rondom Tien), Anouchka van Miltenburg (VVD), Hilair Balsters (CIVIQ / LKNG), Frank Prins (PFvO Utrecht) en Chris van Faassen (Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid, winnaar 2005) constateerden dat men in Zwolle aan alle voorwaarden voor de prijs voldoet.

In 2006 zijn er achttien inzendingen ontvangen. Zes daarvan zijn door de jury genomineerd. Inzendingen die elk voor zich in aanmerking zouden kunnen komen om winnaar van de Meer plezier - Minder papier - prijs te worden:
. Gehandicaptenplatform Best: Duimenactie

. Zwolse Gehandicapten Raad: Hobbeltelefoon

. Gehandicaptenplatform Bergen: Keurmeester

. Ouders aan zet

. ToegankelijkNederland: Toegankelijkheid in kaart gebracht
. Platform Cliëntenbelang Gooi & Vechtstreek: Zingen voor inspraak

De prijs wordt uitgereikt op zondagmiddag 3 december - Disability Day, de Europese dag van mensen met een handicap - in Den Bosch: Theater aan de Parade, Parade 23. De uitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst over lokale belangenbehartiging georganiseerd door het Gehandicapten Platform 's-Hertogenbosch en enkele andere organisaties.

Makkers Unlimited is een netwerk van actieve mensen met beperkingen en hun organisaties. Makkers vorm onderdeel van Programma VCP en ondersteunt mensen die opkomen voor gelijke kansen in hun eigen woonomgeving. Programma Versterking CliëntenPositie (VCP) stimuleert op lokaal niveau de belangenbehartiging van mensen met een handicap of chronische ziekte. Programma VCP is een gezamenlijk instrument van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en de Federatie van Ouderverenigingen (FvO). ____
Voor de redactie,