Digitale Gemeente Houten

Uitbreiding Ridderspoor al vier jaar geen stap verder

zondag 3 december 2006 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN Openbare basisschool Ridderspoor barst uit zijn voegen. Dat wordt alleen nog maar erger als binnenkort Loerik V wordt opgeleverd, zegt directeur Henk Norbart. Vier jaar zijn we al bezig om extra lokalen te mogen bouwen. Het water staat ons aan de lippen.

De plannen voor uitbreiding met twee lokalen waren al in een vergevorderd stadium. Norbart: De bouwvergunning was al verstrekt, maar omwonenden protesteerden. Op hun verzoek legde de voorzieningenrechter alle voorbereidingen stil, omdat er onvoldoende stedebouwkundige en verkeerstechnische onderbouwing in de plannen zat. Dat verraste ons. We namen aan dat de gemeente zijn zaakjes voor elkaar had, maar dat blijkt niet zo te zijn. Toen ook de Commissie voor bezwaar en beroep de buurtbewoners in het gelijk stelde, trok de gemeente de bouwvergunning in, zonder overleg met ons. Vanaf dat moment -26 september- staan we met lege handen. Niets wijst er op dat het college stappen onderneemt om nu ècht in actie te komen. Er zijn ook door ons- alternatieven aangedragen om bijvoorbeeld de verkeerschaos rond de school op te lossen. Begrijp me goed: we gaan niet tegen schenen schoppen: we vragen om constructief overleg. We hebben nu de politieke partijen benaderd, om de impasse te doorbreken. Als eerste heeft het CDA al schriftelijke vragen gesteld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).