Digitale Gemeente Houten

Directeur wil gelijke behandeling scholen

zondag 3 december 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN De positie van openbare Basisschool Ridderspoor aan het Horigenland verschilt volgens directeur Henk Norbart wezenlijk van de situatie op andere basisscholen. Wij hebben géén vijftien lokalen, dus ook minder voorzieningen. Er ligt hier geen aangrenzende groenstrook en we hebben niet net als de andere scholen een flink startbedrag gekregen. Het enige dat wij vragen is: geef ons een gelijke behandeling.

Het meest kwalijke van zaak is volgens de schooldirecteur dat het integraal huisvestingsplan van de gemeente zelf aangeeft dat de Ridderspoor moet worden uitgebreid. De gemeente is eigenaar van het pand en daarmee verantwoordelijk voor de school. Je zou enig initiatief verwachten om in samenspraak met ons alsnog een goede ruimtelijke onderbouwing aan het bouwplan toe te voegen die aan de eisen voldoet. Het bouwplan kan, op onderdelen aangepast en vergezeld van enkele verkeers voorzieningen, opnieuw worden ingediend. Na onze school zijn er nog drie scholen gebouwd: dat lukt de gemeente wel. Bij ons gaat er blijkbaar niets. We praten wel over het belang van 332 kinderen, 23 personeelsleden en dus van honderden ouders. Inwoners van Houten, waarvoor basisvoorzieningen mogen worden verlangd. Als we moeten gaan werken aan een heel nieuw bouwplan, kost het minstens weer drie jaar. Ouders uit Loerik V zouden dan in ieder geval niet voor onze school kunnen kiezen. De gemeente moet gewoon haar zorgtaak voor huisvesting uitvoeren.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).