Politie Groningen

Zondag 3 december 2006

Provincie Groningen, 03-12-2006

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige man uit Harkstede. De verdachte werd op de Kieler Bocht geklokt met een snelheid van 102 km/uur, terwijl op deze weg een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen/Musselkanaal: jonge vuurwerkaanstekers gepakt

De politie heeft zaterdagmiddag- en avond vier knapen betrapt bij het aansteken van vuurwerk. Een 13-jarige jongen uit Tweede Exloermond en een 13-jarige man uit Musselkanaal liepen zaterdagmiddag in de Kruisstraat tegen de lamp. Twee Stadjers van 12 en 13 jaar gebeurde hetzelfde in de avonduren op de Stadsweg in Groningen. De vier knapen moesten hun vuurwerk inleveren. Alle vier worden overgedragen aan buro Halt om een alternatieve straf te ondergaan.

Groningen: slingerende automobilist blijkt onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Parklaan een 29-jarige man uit Sauwerd aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Sauwerder met zijn auto slingerend rijden. Bij controle bleek dat de verdachte alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de 29-jarige 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden op gestolen fiets

De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en/of heling. Politieagenten zagen de verdachte op een damesfiets zitten en constateerden bovendien dat het originele slot van het voertuig was verwijderd. Bij controle bleek dat de fiets in juni 2005 bij een inbraak in Leeuwarden was weggenomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: wildplasser wil niet luisteren

De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat een 20-jarige man uit Marknesse aangehouden. De Flevolander werd betrapt tijdens het wildplassen. Hij kreeg voor dit feit een bekeuring uitgereikt. Tijdens en na het bekeuringgesprek was de verdachte recalcitrant door naar de agenten te schreeuwen. Ondanks diverse vorderingen om weg te gaan, bleef de man staan en schreeuwen. Hij werd aangehouden en ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: baldadige Harener aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Burchstraat een 17-jarige jongen uit Haren aangehouden voor baldadigheid. De Harener sprong in de Oosterstraat op een fiets, die op de stoep lag. Hierna schopte de jongen tegen een andere gestalde fiets. Bij het zien van de politie ging de 17-jarige er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Bij de fouillering bleek dat de knaap in het bezit was van vermoedelijk twee XTC-pillen. De verdachte werd na verhoor aan zijn vader overgedragen. De hardrugs werden inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongens aangehouden na vlagdiefstal

De politie heeft zaterdagnacht op de Haydnlaan twee Stadjers van 17 en 18 jaar aangehouden voor diefstal en baldadigheid. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat het duo met een vlag tegen ruiten zouden slaan. Na een korte zoektocht werden de jongens op de Haydnlaan gesignaleerd. Vlak voor hun aanhouding gooide één van de knapen de vlag in de bosjes. Het duo werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De vlag hadden zij volgens eigen zeggen weggenomen bij een glaszaak aan de Meeuwerderweg. De jongens mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: inbraak in gemeentehuis

Onbekenden hebben vrijdagnacht ingebroken in het gemeentehuis aan Gorecht-Oost. Men gooide een tegel door een ruit, waarna een computer van buitenaf kon worden weggenomen. In ieder geval is de dader niet in het gemeentehuis geweest. Met de buit wist(en) de inbrekers(s) te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Vledderveen: politie zoekt betrokkene van ongeval

De politie is op zoek naar een betrokkene van een ongeval, dat zaterdagmiddag omstreeks 17.34 uur heeft plaatsgevonden op de 3e Oomsberg. De politie reageerde op een melding dat op deze weg een aanrijding had plaatsgevonden en dat één van de betrokken autos was doorgereden vanaf de plek van het ongeval. De politie kreeg tevens de gegevens door van de verdachte, een 56-jarige man uit Sellingen. De Sellinger werd na het ongeval in zijn woning aangetroffen. Volgens eigen zeggen had hij wel iets van een ongeval gemerkt. Hij was echter doorgereden, omdat het donker was en hij dacht dat de andere auto ook was weggereden. De agenten roken alcohol bij de verdachte. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie wil graag het ongeval rapporteren, maar heeft de tegenpartij zich nog niet gemeld. De politie vraagt de bestuurder van de betreffende auto zich alsnog te melden. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Wildervank: man bij woning mishandeld

Een 39-jarige man uit Wildervank is zaterdagavond bij zijn woning in de Raadhuisstraat mishandeld. De Wildervanker heeft volgens eigen zeggen een zakelijk geschil met een ex-compagnon. De ex-compagnon kwam, samen met enkele mannen, aan de deur en eiste geld. Tijdens de woordenwisseling kreeg het slachtoffer plotseling een vuistslag in het gezicht van één van de mannen. Dezelfde man trapte de 39-jarige, terwijl hij in de deuropening op de grond lag, diverse keren tegen het lichaam. De mannen gingen hierop weg, waarna het slachtoffer de politie belde. De Wildervanker heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hij heeft vermoedelijk een gebroken neus opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oude Pekela: jongen na joyrit aangehouden

De politie heeft zaterdagavond op de Achterweg een 15-jarige jongen uit Oude Pekela aangehouden voor joyriding en rijden onder invloed. Politieagenten zagen de knaap slingerend in een auto rijden. De 15-jarige negeerde het stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging bracht de knaap de auto bij bossages aan de Achterweg tot stilstand. Daar kregen de agenten de joyrider te pakken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de jongen in de boeien werd geslagen. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op voor joyriding, rijden onder invloed en het gevaarlijke rijgedrag. Bij het verlaten van het politiebureau kreeg de knaap ook twee bekeuringen uitgereikt. Dit omdat hij zonder geldig rijbewijs had gereden en tevens het stopteken had genegeerd.

Veendam: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op de Geert Veenhuizenweg een 22-jarige man uit Midwolda aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto rijden. Bij controle bleek dat de verdachte alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de 22-jarige 1 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De automobilist mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1673, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2007, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 806, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Noordbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 899, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.