Hulpverlening Gelderland Midden
Datum: 3 december 2006

Vier mensen gered bij woningbrand

ARNHEM - Zondagmorgen zijn vier mensen door de brandweer uit een brandende woning gered aan de Arnhemse Broekstraat. Rond 06.45 uur kreeg de alarmcentrale een melding dat daar brand zou zijn. Bij aankomst zijn onmiddellijk brandweermensen de woning binnengegaan en hebben een 66 jarige vrouw, haar 2 dochters van 17 en 21 en een jonge baby uit de woning weten te redden.
Vanwege het inademen van rook- en verbrandingsgassen zijn zij door ambulances van Hulpverlening Gelderland Midden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De brand in de woning was vrij snel geblust. Technisch rechercheurs van de politie Gelderland Midden doen op dit moment onderzoek naar de oorzaak.

De hulpdiensten waren enkele minuten reeds ter plaatse. Bij de melding was aangegeven dat er mogelijk nog personen in de woning aanwezig waren. Voor de brandweer reden temeer onmiddellijk na aankomst de woning binnen te gaan om te zoeken naar eventueel aanwezige mensen. Bij deze zoektocht werd de vier bewoners aangetroffen. Onmiddellijk zijn zij naar buiten gebracht en overgedragen aan de regionale ambulance hulpverlening (RAV). Voor de ingezette brandweermensen begon deze zondag met een, gelukkig, succesvolle redding. Burgemeester Pauline Krikke was in de Broekstraat aanwezig om met eventuele familieleden en buurtbewoners te praten.
Van de vier bewoners konden de vrouw en haar 2 dochters het ziekenhuis vrij snel weer verlaten. Voor alle zekerheid is de baby ter observatie opgenomen.
-----------------------
PERSBERICHT

---- --