Politieberichten Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 03-12-2006

Straatroof

BILTHOVEN Een 18-jarige man uit Bilthoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van een beroving. Daarbij werd hij bedreigd met een mes.

Omstreeks 03.30 uur fietste de man door het fietstunneltje vanaf de Paltzerweg naar de Gregoriuslaan. Net na het tunneltje, op de Klaphekweg, sprong er ineens een man voor zijn fiets. Tegelijkertijd werd hij van achteren beetgepakt door een andere man. Beiden haalden onder bedreiging met een mes zijn zakken leeg. Vervolgens kreeg hij nog een trap en lieten ze hem gaan. De daders gingen de bosjes in naar een veldje naast de Klaphekweg. Het slachtoffer miste naderhand een flink aantal persoonlijke bezittingen.

Een van de daders is een lichtgetinte man, lengte circa 1.70 meter, 25 tot 30 jaar oud. Hij droeg een donkere trui met enkele grote letters erop en een capuchon die hij over zijn hoofd droeg. De andere dader is vermoedelijk langer en aan zijn spraak te horen vermoedelijk van Marokkaanse afkomst.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 88 44.

Aanrijding met ernstig letsel

BILTHOVEN Bij een aanrijding met een bestelauto op de kruising van de Boslaan en de Sperwerlaan is een 33-jarige fietser vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt.

Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Agenten troffen het slachtoffer gewond aan tegen een paaltje naast de rijbaan. Zijn fiets lag ernaast en was volledig vernield. De toestand van het slachtoffer was dermate ernstig dat een traumahelikopter werd ingeschakeld. Vervolgens werd het slachtoffer met ernstig hoofdletsel per ambulance naar het UMC vervoerd.

Uit onderzoek ter plaatse en verhoor van de bestuurder van de bestelauto, een 45-jarige man uit Houten, en getuigen, bleek dat het slachtoffer waarschijnlijk op de Boslaan op de verkeerde weghelft fietste. De chauffeur van de bestelauto reed eveneens op de Boslaan in de richting van de Leeuweriklaan. Hij was juist rechtsaf geslagen op de T-kruising om de Boslaan te vervolgen toen hij werd geconfronteerd met de fietser op zijn weghelft. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Scholier aangehouden met grote hoeveelheid weed

ZEIST - Een 14-jarige scholier uit Zeist is vrijdagmiddag aangehouden op school in zijn woonplaats wegens het bezit van en mogelijk handelen in softdrugs.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding van de schoolleiding dat de jongen op kantoor zat omdat hij een flinke hoeveelheid weed in zijn bezit had. Hij zou geregeld op school uitdelen en mogelijk verkopen.

Agenten troffen in zijn bezit ruim 100 gram weed aan, waarna hij werd aangehouden. In de slaapkamer van de jongen werd nog eens een flinke hoeveelheid weed aangetroffen. In totaal beschikte hij over dik 350 gram. De jongen is in verzekering gesteld.

Schennispleger gezocht

BILTHOVEN Een meisje van 16 jaar uit Maartensdijk heeft vrijdag aangifte gedaan van schennispleging. Omstreeks 14.00 uur werd zij samen met een 19-jarige plaatsgenote in het bosgebied De Leyen geconfronteerd met een nog onbekende man die zijn geslachtsdeel toonde. Beide meisjes fietsten gauw verder.

Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar oud, circa 1.80 meter lang met een slank postuur. De man droeg zijn blonde haar strak naar achteren gekamd. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 88 44. Ook vrouwen of meisjes die in deze omgeving iets soortgelijks is overkomen, wordt verzocht zich te melden.

Bedreiging met mes

ZEIST Een 40-jarige Zeistenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks middernacht aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

Omstreeks 00.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Slotlaan een man met een mes voor een horecagelegenheid zou staan die iemand binnen zou hebben bedreigd. Agenten troffen de man niet meer aan op de Slotlaan, maar op de Jagerslaan zagen zij iemand die voldeed aan het opgegeven signalement. Dat bleek de 40-jarige Zeistenaar.

Hij gaf zich niet gelijk over, waarna agenten enkele klappen met de lange wapenstok uitdeelden. Uiteindelijk gaf hij zich gewonnen en liet het mes vallen, waarna hij kon worden aangehouden De verdachte bleek te boek te staan als veelpleger. Ook is hij al vaker aangetroffen in het bezit van een mes. De man is meegnomen naar het bureau. Het slachtoffer van de bedreiging wilde geen aangifte doen.

Rijden onder invloed

BUNNIK Een 24-jarige bromfietser uit Langbroek is in de nacht van zaterdag op zondag op de Schoudermantel betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 01.45 uur zagen surveillerende agenten de bromfietser met een passagier rijden terwijl hier een geslotenverklaring geldt voor bromfietsers. Bij controle bleek de man te veel alcohol op te hebben. De uitslag van de ademtest was 530 ug/l. Hij kreeg twee bekeuringen.

ZEIST Een 37-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt achter het stuur van zijn auto terwijl hij te veel alcohol had gedronken. Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.30 uur dat de man op de 1e Hogeweg het daar geldende eenrichtingverkeer negeerde. De agenten gingen achter de man aan en probeerden hem te laten stoppen, maar daarop reageerde hij niet. Een tweede politievoertuig kon hem op de Lageweg de doorgang versperren, waarna hij moest blazen. De uitslag van de ademtest was 540 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van vijf uur en bekeuringen voor rijden onder invloed en rijden tegen het verkeer in.