Politieberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 03-12-2006

Overval op tankstation

BAARN Op een tankstation aan de Amsterdamsestraatweg heeft vrijdagavond een gewapende overval plaatsgevonden.

Een medewerkster wilde omstreeks 21.00 uur afsluiten, toen zij werd geconfronteerd met een gemaskerde man. De man bedreigde haar met een vuurwapen en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag vertrok de man, onbekend waarheen en hoe. Het slachtoffer kon zelf de politie bellen.

De overvaller is een blanke magere man van circa 1.90 meter lang. Hij droeg een blauw kunststof jack.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die de man voor of na de overval hebben gezien of die andere informatie hebben die kan helpen om dit misdrijf op te lossen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.

Aanrijding onder invloed

SOEST Een 49-jarige automobilist heeft vrijdag onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakt.

Omstreeks 18.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een verkeersongeval op de Koningsweg. De verdachte bleek niet tijdig te hebben geremd voor een auto die stilstond voor de rotonde Koningsweg-Dorresteinweg. Deze werd aangereden en vooruit geduwd tegen de auto die voor hem stilstond.

De Soester moest blazen en de ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 510 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Auto in brand gestoken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de Handelsweg is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uitgebrand. Vermoedelijk is sprake van brandstichting. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van de brand. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling. Onder het oog van surveillerende agenten sloeg de man na sluiting van de cafés een man uit Eemdijk een bloedneus. Een aanleiding leek er niet te zijn. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.