Politieberichten Heuvelrug, 11.55 uur

Utrecht, 03-12-2006

Bedreiging

DRIEBERGEN Een 25-jarige Veenendaler is vrijdagavond aangehouden op verdenking van bedreiging van twee vrouwen met een mes.

Omstreeks 20.30 uur belden de vrouwen, een 26-jarige Amsterdamse en een 24-jarige Utrechtse, naar de politie dat zij werden bedreigd door de man. De vrouwen maakten deel uit van een groep die verbleef in een jeugdsociëteit aan de Baden Powellweg.

De verdachte wilde ook naar binnen, maar werd te verstaan gegeven dat hij niet welkom was omdat hij in het verleden al eens iemand had bedreigd. Daarop zou hij hebben gedreigd met een mes. De vrouwen voelden zich zo bedreigd, dat zij naar binnen vluchtten en zich opsloten in het toilet. De verdachte werd later in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Mishandeling na plassen door brievenbus

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 19-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede heeft zaterdag aangifte gedaan van mishandeling. Een 35-jarige bewoner van de Steenstraat had hem geslagen toen hij hem in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur in zijn portiek betrapte. Daarbij had hij een open wond opgelopen.

De 19-jarige man had door de brievenbus van de bewoner staan plassen. Die was daarover zo boos geworden dat hij de man hard aanpakte. Het slachtoffer en zijn vrienden meldden zich nog diezelfde nacht bij de politie om aangifte te doen. Die wees de andere partij op de mogelijkheid om eveneens aangifte te doen, maar dan van vernieling.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Naar aanleiding van klachten uit de buurt dat in het weekend vaak hard zou worden gereden, heeft de politie zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de Nieuweweg. Tussen 15.30 en 16.00 uur werd gecontroleerd. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 67 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. De gemiddelde snelheid lag op 45 kilometer per uur. Overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Winkeldievegge aangehouden

RHENEN Een 30-jarige vrouw uit Lienden is zaterdag aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan het Frederik van de Paltshof hield de vrouw omstreeks 16.45 uur aan voor de diefstal van vier kindermaillots. Ze werd overgedragen aan de politie. Tijdens het verhoor bekende ze bij nog drie winkels goederen te hebben gestolen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Bemoeial aangehouden

VEENENDAAL Een 35-jarige man uit Oosterbeek is zaterdag aangehouden nadat hij zich bleef bemoeien met de afhandeling door de politie van een verkeersongeval. Agenten voelden zich genoodzaakt pepperspray tegen de man te gebruiken om hem onder controle te krijgen.

De Oosterbeker belde omstreeks 18.30 uur 1-1-2 toen op de Zandstraat een bromfietser tegen een bestelauto was gereden. Terwijl een agent informeerde naar eventueel letsel van de bromfietser en naar diens verzekeringsplaatje, begon de melder van het ongeval zich ermee te bemoeien. Hij vond dat de agent de bromfietser met rust moest laten en schold hem meermalen uit ten overstaan van tientallen omstanders.

Na diverse malen te zijn gesommeerd hiermee op te houden, werd besloten de man aan te houden voor belediging. Die verzette zich daartegen. Na een waarschuwing gebruikte de agent pepperspray. Door het gedrag van de man wist de bromfietser te ontkomen. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

VEENENDAAL - Een 83-jarige vrouw uit Veenendaal is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de hoek van de Brouwersstraat en de Prins Bernhardlaan. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan de auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Weurt. De vrouw liep een hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.