Politieberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 03-12-2006

Tas tussen spaken

NIEUWEGEIN Een 52-jarige vrouw uit Nieuwegein is vrijdag gewond geraakt toen haar tas tussen de spaken van haar fiets kwam, waardoor zij viel. Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jongens met vuurwerk gepakt

IJSSELSTEIN Twee 13-jarige jongens uit IJsselstein zijn vrijdag middag aangehouden omdat zij voortijdig vuurwerk afstaken. Een agent in privétijd hield de verdachten omstreeks 16.00 uur aan op de Waagmeesterlaan en droeg hen over aan collegas in diensttijd. De jongens worden in overleg met hun ouders verwezen naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Een 44-jarige bromfietser uit Nieuwegein is vrijdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 41-jarige plaatsgenoot, op de Hildo Kropstraat. De automobilist wilde omstreeks 18.00 uur linksaf een parkeerplaats oprijden. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Het slachtoffer is met pijn aan benen en rug per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar werd later op de avond daar alweer ontslagen. Onderzocht wordt of de bromfietser licht voerde. De politie onderzoekt de toedracht.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 37-jarige automobilist uit Nieuwegein is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding op de A.C. Verhoefweg. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding van de aanrijding. Agenten troffen een 33-jarige automobiliste uit Zwolle aan, die vertelde te zijn aangereden toen zij vanaf de Wijkerslootweg linksaf de A.C. Verhoefweg op wilde rijden. De andere auto reed op de rijbaan naast haar in dezelfde richting, maar kwam op haar rijbaan terecht en botste tegen haar achterzijde. Als gevolg tolde zij met haar auto om zijn as en kwam tot stilstand. De andere bestuurder was even uitgestapt, maar vervolgens weggereden.

Aan de hand van het kenteken, wisten de agenten de man op te sporen. De uitslag van de ademtest was 915 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven aangehouden

HOUTEN In de avond van zaterdag 2 december werden twee jongemannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Omstreeks 21.00 uur werd er melding gemaakt van verdachte situatie. Een getuige had drie jongens ter hoogte van de Molen zien lopen met een fiets, waarvan het achterwiel werd opgetild. De ter plaatse gekomen agenten troffen de drie jongemannen, in de leeftijd van 17 en 18 jaar, aan op de Emmaweg/Ireneweg, met de nog afgesloten fiets in bezit.

Op het bureau gaven twee van de drie jongemannen, beiden afkomstig uit Houten, toe de fiets gestolen te hebben. De derde betrokkene, een 17-jarige jongen uit t Goy, bleek niets met de diefstal te maken te hebben en werd in vrijheid gesteld.

Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de twee verdachten zijn in kennis gesteld en hebben hen opgehaald.