Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (3/12)

TILBURG, 3 december 2006

Politie op zoek naar daders overvallen

TILBURG: De politie van het team Tilburg West stelt een uitgebreid onderzoek in naar aanleiding van de overval op een 60-jarige bewoonster van een flatwoning aan de Kruidenlaan die de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur heeft plaats gevonden.

Het slachtoffer verklaart dat zij wakker schrok omdat er iemand naast haar bed stond. De overvaller drukte een voorwerp tegen haar hals aan en eiste de bankpas. De bewoonster, die dacht dat het een mes was, stapte daarop uit bed, pakte haar portemonnee en gaf dit af aan de rover. Hierop werd het slachtoffer terug naar haar bed geleid waarna de overvaller op de vlucht sloeg. Hierna sloeg de vrouw alarm bij de politie. Het zou gaan om een vermoedelijk blanke magere man, lengte circa 1.60 a 1.70 meter, leeftijd circa 20 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat de dader zich de toegang tot de woning verschaft heeft door een bovenlicht in de keuken te verbreken. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Het slachtoffer was zwaar aangedaan. Zij werd opgevangen door een familielid. Ook slachtofferhulp werd ingeschakeld.

TILBURG: Drie nog onbekende mannen hebben zaterdagavond omstreeks 22.00 uur een overval gepleegd op een snackbar aan de Hertogstraat. Zij hebben een gering geldbedrag buitgemaakt. De 29-jarige eigenaar en zijn 29-jarige vrouw waren in de zaak aanwezig en hebben aangifte gedaan.

Een van de overvallers bleef bij de ingang staan. Zijn kompanen liepen door naar de toonbank . Een van deze daders had een bivakmuts op en bedreigde de vrouw van de eigenaar met een mes en eiste dat de kassa geopend werd. Hieraan werd voldaan waarna de man een greep in de geldlade deed en enkele bankbiljetten pakte. Ook de 2^e dader die bij de toonbank stond, had een mes in zijn handen. Nadat zij het geld gepakt hadden, liepen de mannen gezamenlijk de winkel uit.

Het zou gaan om drie mannen met een Afrikaans uiterlijk, met een leeftijd van circa 25 jaar oud. Er zal nog een buurtonderzoek ingesteld worden. De politie is op zoek naar twee klanten die tijdens de overval in de zaak zaten. Zij en andere getuigen van deze overvallen kunnen zich melden via 0900-8844.

Winkeldievegge na verzet aangehouden

OISTERWIJK: Vrijdagavond is in een kinderkledingwinkel aan de Dorpsstraat een 24-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De dievegge was samen met twee vriendinnen de zaak binnen gegaan. In de winkel viel de aandacht van de verkoopster op een van hen vanwege het feit dat zij haar tas mee wilde nemen in de paskamer. Daarna viel op dat een van de dames een shirt uit deze tas haalde en deze tussen het speelgoed legde. Bij het verlaten van de winkel wilde de verkoopster de tas controleren. De vrouw gaf daarvoor geen toestemming en rende weg, achtervolgd door winkelpersoneel. Er ontstond in een steeg nabij de winkel een worsteling waarbij de dievegge slaande bewegingen maakte en zich hevig verzette. Uiteindelijk lukte het de medewerkers samen met een collega de vrouw onder controle te krijgen. In de tas bleek een Armani T-shirt ter waarde van 49,95 euro te zitten. De verdachte werd in verzekering gesteld, maar is zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld met een dagvaarding. De politie gaat ook nog een medeverdachte horen.

Slechts vier arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De agenten belast met de horecadienst in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustig weekend beleefd met slechts vier arrestaties. De Tilburgse politie houdt elk weekend met een speciale groep agenten, ondersteund door camerabewaking toezicht in het uitgaanscentrum . Het doel hiervan is de veiligheid in dit horecagebied te bevorderen.

De nacht van vrijdag op zaterdag was erg rustig met weinig publiek. De politie arresteerde omstreeks 03.50 uur op de Heuvelring een 19-jarige Haarlemmer die aanstoot gaf tot wanordelijkheden door zijn karatekunsten op straat te vertonen tijdens een ruzie met een 22-jarige Tilburger. Hij had het slachtoffer geslagen en getrapt. In zijn broekzak werd een mes aangetroffen. Een 20-jarige Tilburger werd omstreeks 04.30 uur op het Piusplein aangehouden nadat hij een afscheidingswandje van een fastfood restaurant om had gegooid.

De nacht van zaterdag op zondag was werd beter bezocht. De politie moest deze dienst twee aanhoudingen verrichten. Hierbij werd omstreeks
01.25 uur op de Heuvelring een 17-jarige jongen uit Helvoirt aangehouden omdat hij na een klein opstootje zich niet aan de vordering hield om te vertrekken. De jongen was dronken. Omstreeks 03.25 uur werd een 22-jarige Waalwijker, eveneens op de Heuvelring aangehouden. De knaap was uit een kroeg gezet vanwege vechten en hield zich niet aan de vordering van de politie om weg te gaan.

Rijder onder invloed aangehouden

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 02.00 uur op de Nassaulaan een 43-jarige Oisterwijker

Betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 1045 ugl, wat vijf keer de toegestane hoeveelheid is. De bestuurder kon dit hoge promillage niet verklaren omdat hij naar eigen zeggen slechts twee glazen wijn had gedronken. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en maakt proces-verbaal op.

Inbreker gebeten door politiehond

TILBURG: De politie heeft vannacht in een winkel op de Willem II straat een inbreker aangehouden. De verdachte had zich verstopt in een koelcel en weigerde naar buiten te komen. Een aangelijnde politiehond heeft de man gevonden en in zijn arm gebeten.

De verdachte is een 40-jarige veelpeger. Hij is conform afspraken met justitie in verzekering gesteld. De agenten kwamen ter plaatse na een melding van glasgerinkel. Ter plaatse bleek een ruit van de voordeur vernield te zijn. De agenten zagen niemand in de winkel en reden verder in verband met een vermeende vechtpartij. Toen ze kort daarna terug kwamen, zagen ze een man in de winkel lopen die de koelcel inging. De agenten riepen meerdere keren naar de verdachte dat hij naar buiten moest komen. Hij voldeed niet aan dit bevel. Hierop ging een hondengeleider met zijn aangelijnde hond naar binnen. De verdachte had zich verstopt in een klein donker vertrek. De diensthond is daarop, gezien de krappe werksituatie, aangelijnd naar binnen gestuurd waar het dier de verdachte in zijn rechterarm heeft gebeten. De verdachte is behandeld in het Elisabethziekenhuis en daarna ingesloten in het arrestantencomplex aan de Ringbaan West.

Man rijdt door na aanrijding

TILBURG / HILVARENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 06.00 uur in Hilvarenbeek een 27-jarige man uit Arendonk aangehouden die met een auto op de Oude Hilvarenbeekseweg in Tilburg eerst tegen een verkeerszuil en daarna tegen een geparkeerde auto was gereden. Hij was doorgereden. Bij de aanrijding was een kentekenplaat van de doorgereden auto achtergebleven. Via dit kenteken kwam de politie in een straat in Hilvarenbeek terecht. Daar lag de verdachte die onder invloed was van alcohol in het voertuig te slapen. Hij was dronken. De politie heeft de koninklijke marechaussee ingeschakeld omdat de verdachte militair is. De auto is van zijn moeder. Beide autos hebben schade.

Auteur: Willem van Hooijdonk