Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verzet na aanhouding bij huiselijke ruzie

Publicatiedatum: 3-12-2006 13:48:39

Tolkamer - De politie heeft zaterdagavond in Tolkamer een 38-jarige man uit die plaats met verzet aangehouden. De man weigerde met de politie mee te gaan na een melding van naar later bleek vermeend huiselijk geweld. Agenten waren rond half gestuurd naar het woonadres van de Tolkamenaar. Daar zou volgens omwonenden ruzie gaande zijn tussen man en vrouw. Bij aankomst zagen agenten de man voor de deur van zijn woning staan. Op de vraag wat er aan de hand was eiste de Tolkamenaar dat de agenten zouden vertrekken. Ook werd de agenten geweigerd een gesprek aan te gaan met de vrouw des huizes. Aangezien de agenten in de woning sporen van geweld konden zien werd de Tolkamenaar aangehouden. De man verzette zich echter tegen zijn aanhouding door om zich heen te slaan en te schoppen. Met behulp van pepperspray werd de man echter overmeesterd en meegenomen naar het politiebureau. Uit de verklaring van de echtgenote van de man bleek later dat er weliswaar ruzie was geweest maar dat het niet tot handtastelijkheden was gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijmegenaren onder verdachte omstandigheden aangehouden
Publicatiedatum: 3-12-2006 13:47:29

Zevenaar - Twee Nijmegenaren van 37 en 43 jaar zijn zaterdagavond door de politie van Zevenaar aangehouden. De twee werden omstreeks tien uur door surveillerende agenten rijdend in een auto aangetroffen op de James Wattstraat. Aangezien het de agenten opviel dat de bestuurder geen gordel droeg wilden ze hem daarover aanspreken. Bij controle bleken de twee geen papieren bij zich te hebben. In de kofferbak van de auto zagen de agenten inbrekersgereedschap liggen. Aangezien de twee geen redelijke verklaring konden afleggen over hun aanwezigheid werden beiden aangehouden. De twee zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar aangehouden na woninginbraak

Publicatiedatum: 3-12-2006 13:46:35

Huissen - De politie van Huissen heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De man zou bij een woning aan de Parkdreef hebben ingebroken en er met een fiets vandoor zijn gegaan. De bewoners, die thuis waren, hadden de inbraak rond zeven uur ontdekt waarna de politie gewaarschuwd werd. Door de bewoners was al voor de inbraak een verdachte man opgevallen waarvan een signalement werd gegeven. Vervolgens gingen agenten in de buurt naar deze man op zoek. Kort daarna werd echter een conflict gemeld op een ander adres in Huissen. Daar troffen de agenten toevallig de vermiste fiets voor de deur aan. In de woning bleek de 38-jarige Huissenaar te verblijven die aan het eerder opgegeven signalement bleek te voldoen. De man werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster aangereden en gewond

Publicatiedatum: 3-12-2006 13:46:00

Zetten - Op de kruising van de Veldstraat met de Hoofdstraat in Zetten is vrijdagmiddag een fietsster aangereden door een auto en gewond geraakt. Het slachtoffer, een 56-jarige vrouw uit Opheusden, is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde omstreeks half twee toen een 47-jarige Zettense met haar auto vanaf de Veldstraat net voor de kruising linksaf een parkeerplaats opreed. Daarbij zag ze de fietsster, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, kennelijk over het hoofd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 3-12-2006 13:45:09

Westervoort - Een 35-jarige man uit Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou onder meer een ruit van een schuur van een 39-jarige Westervoorter hebben vernield. De twee bleken bekenden van elkaar en zouden een onderling conflict hebben. De vernieling werd door de Westervoorter even na middernacht ontdekt waarna hij nog vergeefs de achtervolging inzette naar de dader. Kort daarna waarschuwde hij de politie waarbij hij aangaf de Arnhemmer van de vernieling te verdenking. Toeval wilde dat agenten de Arnhemmer kort voor de melding de Arnhemmer nog in Westervoort hadden getroffen bij een controle. De man werd later thuis aangehouden en is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---