Ingezonden persbericht


Energie Kwartetspel op scholen in Noord-Holland

In het kader van het provinciale project "Scholen sparen energie" heeft de provincie Noord-Holland besloten het door stichting Milieunet ontwikkelde Energie kwartetspel gratis beschikbaar te stellen aan deelnemende scholen. Met dit spel leren kinderen spelenderwijs over onderwerpen als klimaatverandering, energie en energiebesparing.

In het schooljaar 2005/2006 deden ruim 170 scholen mee aan het project "Scholen sparen energie". Daarom wordt het project dit schooljaar herhaald. Voor de kinderen is het kwartetspel een leerzame beloning voor de getoonde inzet tijdens het project.

Het Energie kwartetspel is het eerste in een reeks van spellen gericht op leerlingen van basisscholen. Duurzaam Geleerd, Duurzaam Gedaan is de basisgedachte achter dit initiatief van stichting Milieunet uit Utrecht om een serie leerzame spellen te ontwikkelen, die graag door basisscholieren worden gespeeld. Een tweede kwartetspel over afval en gescheiden afvalinzameling is inmiddels ontwikkeld.

Meer informatie over het Energie kwartetspel is te vinden op http://www.energiecommunicatie.nl Op verzoek sturen wij u graag een voorbeeld exemplaar toe.


---