Politieberichten Eemland zuid, 12.40 uur

Utrecht, 03-12-2006

Openlijk geweld tegen beveiliging

AMERSFOORT Wegens openlijke geweldpleging tegen een beveiligingsmedewerker zijn vrijdagavond vier jongeren uit Amersfoort, in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar, aangehouden.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Emiclaerhof. Agenten troffen de beveiligingsmedewerker aan bovenop de 19-jarige verdachte. Eromheen stond een grote groep mensen.

De beveiligingsmedewerker bleek de verdachte erop te hebben aangesproken dat hij met zijn scooter door het winkelcentrum reed. Die trok zich daar niets van aan, waarna de beveiliger zijn scooter beetpakte.

De 19-jarige wilde daarop een kopstoot uitdelen, waarna de situatie ontaardde in een vechtpartij. Daarop zouden de andere drie verdachte de beveiliger hebben geschopt. Alle vier zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De ouders zijn op de hoogte gebracht.

Aanhouding na vechtpartij

AMERSFOORT Een 19-jarige Amersfoorter is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in verband met een vechtpartij op de Koestraat. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat acht man op de vuist zouden zijn op straat. De agenten troffen alleen het vermoedelijke slachtoffer aan. Die zei te zijn geslagen nadat hij er wat van had gezegd toen de verdachte hem zomaar uitschold. De verdachte werd aangetroffen in een nabijgelegen horecagelegenheid en werd meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht mishandeling Zangvogelweg

AMERSFOORT - Twee jongens van 15 jaar, de een afkomstig uit Amersfoort, de ander uit Achterveld, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Op 28 november omstreeks 15.00 uur zijn de jongens mishandeld op de Zangvogelweg, tussen de Vinkenbaan en het Mussenpad. De politie verzoekt getuigen of eventuele andere slachtoffers contact op te nemen.

De slachtoffers fietsten in twee aparte groepjes omstreeks 15.00 uur op de Zangvogelweg, uit de richting van de Liendertseweg in de richting van de Van Randwijcklaan, aan de rechterzijde van de weg. Een groep van ongeveer 10 à 15 personen stonden (sommigen met fietsen) op de Zangvogelweg. Beide slachtoffers werden door enkele jongens van die groep tegengehouden en geslagen.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de wijkrecherche van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844.

Aanhoudingen voor vrijheidsbeneming

AMERSFOORT Zaterdagmiddag zijn drie mannen uit Venlo en twee mannen uit Nijmegen, in de leeftijd van 22 tot en met 37 jaar, aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming. Slachtoffer zou een 23-jarige Amersfoorter zijn.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur een melding van de gijzeling. De autos waarin het slachtoffer en de verdachten zaten werden op de Trompetstraat opgevangen door meerdere politie-eenheden. Omdat er sprake zou zijn van vuurwapens werden de mannen door middel van een uitpraatprocedure uit de auto gepraat. De verdachten werden overgebracht naar het bureau.

Het vermeende slachtoffer verklaarde later dat alles op een misverstand berustte. Hij wenste ook geen aangifte te doen. In het bezit van de verdachte noch in de autos werd enig vuurwapen aangetroffen. Daarop werden de verdachten aan het begin van de avond in vrijheid gesteld.

Tasjesroof

LEUSDEN Een inwoonster van Leusden is zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw fietste omstreeks 14.15 uur over de Middenweg toen ze werd ingehaald door een scooter met twee opzittenden. Even later bleek de scooter gekeerd en kwam deze haar tegemoet rijden, om kennelijk verderop opnieuw te keren. Toen de vrouw voor de tweede keer werd ingehaald, griste de bijrijder de tas uit haar fietsmand. De bestuurder was een blanke jongen. De bijrijder had een getinte huidskleur. Een van de twee droeg een petje. Beiden zijn ongeveer 17 jaar oud. Getuigen die informatie hebben die kan helpen dit misdrijf op te lossen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Jongen met vuurwerk gepakt

LEUSDEN Een 12-jarige jongen uit Leusden is zaterdag betrapt met vuurwerk. Een surveillerende politieagent zag omstreeks 16.00 uur twee jongens op de Zonnedauw. Een verdween achter een heg toen hij de agent zag, om even later terug te keren. Achter de heg trof de agent vier strijkers aan. De jongen wordt naar Bureau Halt verwezen.