Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na brandje

Publicatiedatum: 3-12-2006 12:53:44

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondag in de vroege ochtenduren op het St. Gangulphusplein een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt na een brandje. De man zou volgens getuigen rond zeven uur geprobeerd hebben een bushokje in brand te steken. Gewaarschuwde agenten troffen de man even later nog in het bushokje aan en werd op aanwijzen van de getuigen aangehouden. In het bushokje bleek onder meer een bank brandschade te hebben opgelopen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie met nog enkele branden geconfronteerd waarvan vermoed wordt dat ze zijn aangestoken. Bij de branden was alleen materiële schade ontstaan. Rond drie uur werd op de Boterdijk een brandende auto aangetroffen. Kort voor vier uur werd een brand gemeld in een container aan de Tormentilstraat en even later bleek er op de Noordelijke Parallelweg een auto in brand te staan. Rond half zes werd brand gemeld bij een hotel aan de Coehoornstraat. Daar bleek een deurmat in brand te staan waardoor de hal rookschade opliep. Uit voorzorg werden ook enkele hotelgasten geëvacueerd, maar die konden even later ongedeerd terugkeren. Een half uur later werd een brand gemeld op de Heerlenstraat. Daar bleek ook een auto in brand te staan. De politie onderzoekt nog of er verbanden bestaan tussen de branden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Brand in graafmachine vermoedelijk aangestoken

Publicatiedatum: 3-12-2006 12:51:04

Velp - Op een bouwterrein aan de Rijnstraat in Velp heeft zaterdagavond brand gewoed in een graafmachine. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur uit te maken. Niemand raakte bij het voorval gewond. De brand werd omstreeks half tien door buurtbewoners ontdekt, waarna politie en brandweer werden gewaarschuwd. Door de politie zijn sporen aangetroffen die erop duiden dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Door de eigenaar van de graafmachine (een bouwbedrijf uit Spankeren) is aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Inbreker aangehouden

Publicatiedatum: 3-12-2006 12:50:24

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige man uit die stad aangehouden wegens een inbraak. De man was even voor één uur s middags door een getuige aangetroffen in een vakantiewoning aan de Kemperbergerweg. Nadat de politie was gewaarschuwd kon de Arnhemmer worden aangehouden. De man verklaarde bij zijn aanhouding dat hij een slaapplaats had gezocht omdat hij tijdelijk dakloos was. Om binnen te komen had hij een ruit geforceerd, aldus zijn verklaring. De Arnhemmer is na verhoor vrijgelaten. Door de eigenaar van de woning is aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder strandt in abri

Publicatiedatum: 3-12-2006 12:49:42

Arnhem - Een 34-jarige motorrijder uit Arnhem is zaterdagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat hij op de Bronbeeklaan in zijn woonplaats in een abri was gestrand. Zijn motor, een oldtimer, liep aanzienlijke schade op. De man had tegenover de politie verklaard dat hij op een gegeven moment moest remmen. Het remmen verliep echter nogal moeilijk aldus de Arnhemse motorrijder, waarop hij besloot uit te wijken naar het trottoir om een grasveld op te rijden. Dit mislukte echter, waarna de man door de ruit van een abri reed en tegen een zitbank in de abri tot stilstand kwam. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Utrechter krijgt boete van 570 euro na wangedrag op straat
Publicatiedatum: 3-12-2006 12:48:57

Arnhem - Een achttienjarige jongen uit Utrecht heeft het afgelopen weekend van justitie een boete gekregen van 570 euro na wangedrag op straat in Arnhem. De jongen was in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Luthersestraat door surveillerende agenten aangesproken over het feit dat hij alcohol op straat dronk. Nadat de Utrechter daar een bekeuring voor kreeg vond hij het nodig de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen en uit te schelden. Toen de man vervolgens werd aangehouden verzette hij zich. Voor de beledigingen en het verzet kreeg de man van justitie een boete van 570 euro. Van de politie kwamen daar nog twee bonnen van 50 euro bij: één voor het op straat drinken van alcohol en één wegens het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs. De Utrechter is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 3-12-2006 12:48:05

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk t Broek heeft de politie vrijdagavond een 44-jarige Arnhemmer aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 40-jarige vriendin te hebben mishandeld. Ook zou hij in de woning vernielingen hebben aangericht. De vrouw wist de politie te waarschuwen en verklaarde later tegen de agenten dat haar vriend haar met een bakelieten telefoon op het hoofd had geslagen. De vrouw bleek ook een verwonding aan haar hoofd te hebben. In de woning troffen de agenten ook sporen van geweld aan. De man bleek in de buurt in een auto te zitten en werd aangehouden. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zes drankrijders onderschept bij alcoholcontroles
Publicatiedatum: 3-12-2006 12:47:27

Arnhem - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn vrijdagavond en de daaropvolgende nacht zes drankrijders onderschept bij alcoholcontroles in Arnhem. Tussen tien uur en vier uur s nachts werden controles gehouden op Onderlangs, de Weerdjesstraat, Amsterdamseweg, Apeldoornseweg en Nijmeegseweg. Van ruim 600 bestuurders werden blaastesten afgenomen. Bij 602 bestuurders bleek weliswaar sprake van drankgebruik maar dat bleek onder de limiet van 0,51. Bij zes bestuurders werden alcoholpromillages gemeten tussen 0,51 en 1,3. Zij kregen allen een proces-verbaal. Rijbewijzen werden niet ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053