Politieberichten Rijn & Venen, 14.10 uur

Utrecht, 03-12-2006

Gewapende overval op winkel

HARMELEN Op een winkel aan de Dorpsstraat heeft vrijdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden. Omstreeks 12.30 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Aanvankelijk leek hij een gewone klant, maar plotseling trok hij een vuurwapen en eiste geld. Daarbij sloeg hij de eigenaar van de zaak tegen het hoofd.

Toen een andere klant binnen kwam, ging de overvaller er vandoor. Onbekend is nog of hij buit heeft gemaakt. Hij vertrok op een fiets. De gealarmeerde politie heeft de omgeving uitgekamd, maar de man niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Hij kon dezelfde dag nog naar huis.

Het signalement van de overvaller luidt: een man met een getinte huidskleur, circa 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang met een normaal tot slank postuur. De man droeg donkere kleding en sprak Nederlands met een buitenlands accent. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die informatie hebben, contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond op diverse locaties in Maarssen alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal moesten 1387 bestuurders blazen. Daarvan hadden er zes te veel gedronken. Het hoogste alcoholgehalte hadden twee bestuurder die respectievelijk 770 ug/l en 775 ug/l hadden. Die moesten hun rijbewijs inleveren. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor een verlopen APK-keuring (2) en defecte verlichting van een aanhanger (1). De controles werden gehouden op de Sportparkweg, Amsterdamsestraatweg en de Floraweg.

Rijden onder invloed

WOERDEN Een 36-jarige Woerdenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 04.15 uur zagen surveillerende agenten de man met zijn auto op de Polanerbaan staan. De auto stond midden op de weg. Zijn linkervoorwiel bleek te zijn afgebroken toen hij tegen een trottoirband en een verkeerszuil was gereden. De bestuurder bleek te veel alcohol op te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 655 ug/l. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MIJDRECHT Een 30-jarige Mijdrechter is vrijdagavond aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist op de Raadhuislaan twee autos had aangereden en vervolgens was doorgereden. Agenten troffen de bestuurder thuis aan. Hij ontkende te hebben gereden. Voor de deur stond echter zijn auto met verse schade. Daarop werd hij aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man te veel had gedronken. De uitslag van de ademtest op het bureau was 795 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en is ingesloten voor verhoor.

WOERDEN Tijdens een surveillance troffen agenten rond 00.25 uur in de nacht van zaterdag op zondag een auto aan, die al slingerend over de Rijksweg A-12 reed. Nadat de 33-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn auto aan de kant wist te zetten, konden de agenten de man een blaastest laten afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man kreeg op het bureau een verdere ademanalyse, waaruit bleek dat hij 785 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meisje (12) in elkaar geslagen

MAARSSEN Een 12-jarige meisje uit Maarssen heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Het meisje verklaarde vrijdag omstreeks 21.50 uur voor zwembad Bisonsport in elkaar te zijn geslagen door twee jongens.

Het meisje liep na het discowemmen naar haar fiets toen de twee jongens haar in het gezicht sloegen. De jongens maakten deel uit van een grotere groep die zich eerder op de avond ook al misdroegen tegenover andere meisjes in het zwembad. Daarop werden ze door zwembadpersoneel verwijderd. Het meisje heeft zich met letsel aan haar gezicht bij de huisarts gemeld.

Het signalement van de jongens luidt: 12 14 jaar oud, lichtgetinte huidskleur. De ene is circa 1.65 meter lang met een gezet postuur, kort zwart haar waarvan de zijkanten zijn opgeschoren. Hij heeft een slotjesbeugel en droeg een blauw petje. De andere is circa 1.60 meter lang, een mager postuur en zwart haar. Hij droeg een wit petje en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Jongens gepakt met vuurwerk

WILNIS Twee jongens uit Mijdrecht (13 en 12 jaar oud) en een jongen uit Wilnis (14) zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt toen zij strijkers afstaken. Surveillerende agenten zagen de jongens bezig bij een sporthal aan de Pieter Joostenlaan. De oudste werd naar Bureau Halt verwezen, de twee jongsten kregen een bekeuring. Twaalf strijkers werden in beslag genomen.

BREUKELEN Twee jongens uit Breukelen (14 en 15 jaar oud) zijn vrijdagavond betrapt op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Omstreeks 18.15 uur betrapt surveillerende agenten drie jongens op de Wilhelminastraat op heterdaad. Een kon er vandoor gaan. De twee anderen leverden het resterende vuurwerk in. Beiden worden in overleg met de ouders naar Bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Aanrijding onder invloed

HEKENDORP Een 60-jarige vrouw uit Hekendorp is vrijdag betrapt op rijden onder invloed nadat zij betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Hekendorpsebuurt. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. De vrouw reed in de richting van Oudewater en raakte bij het passeren een auto uit de tegemoetkomende richting, bestuurd door een 21-jarige man uit Snelrewaard. Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade. De politie werd erbij geroepen en liet de betrokkenen blazen. De vrouw bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De uitslag van de ademtest was 320 ug/l. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

VINKEVEEN Omstreeks 02.35 uur in de nacht van zaterdag op zondag is er een aanrijding ontstaan tussen agenten in een dienstauto en een bestuurder van een Sparta-met.

De 24-jarige bestuurder uit Vinkeveen werd door surveillerende agenten slingerend aangetroffen op het Molenland. Toen een van de agenten door het open raam van de auto aan de bestuurder van de Sparta-met vroeg te stoppen, negeerde hij dit en wilde hij er vandoor gaan. De agent kon de man nog net bij zijn jas grijpen, waardoor hij ongewild ten val kwam en de Sparta-met onder het wiel van de dienstauto terecht kwam. Gelukkig ontstond hierdoor alleen materiële schade.

De man werd aangehouden nadat hij weigerde een blaastest te ondergaan. Op het bureau stemde hij echter wel toe en bleek dat de man 685 ug/l blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en heeft een rijverbod gekregen.

VREELAND Op zaterdagavond kreeg de politie rond 23.15 uur een melding van een kop-staart botsing op de Singel in Vreeland.

Bij de botsing, waar drie personenautos bij betrokken waren, troffen agenten een 46-jarige man uit Vreeland aan die erg naar alcohol rook. Na een blaastest op straat bleek de man inderdaad te veel gedronken te hebben, waarna hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat de man 680 ug/l blies, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de verdere toedracht van het ongeval in onderzoek.

Aanhoudingen na mishandeling

HARMELEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn vijf jongeren aangehouden op verdenking van mishandeling.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie een melding van mishandeling van een man. Het 22-jarige slachtoffer was vanuit een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat op weg naar een feest. Op de Kalverstraat hoorde het slachtoffer dat hij achtervolgd werd door een groep jongeren, die hij eerder op de Dorpsstraat had zien staan. Op het moment dat de man zich omdraaide om te kijken wat er aan de hand was, werd hij geduwd, waarna twee personen uit de groep hem tegen het hoofd sloegen en schopten. Het slachtoffer wist te ontsnappen, waarna hij melding kon maken van het voorval.

Ter plaatse gekomen agenten konden aan de hand van het signalement vijf jongeren, onder wie een aantal bekenden van de politie, aanhouden ter hoogte van het Nassaupark. De jongeren, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar afkomstig uit Harmelen, Kockengen en Den Haag, zijn overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Man slaat kinderen

VINKEVEEN Zaterdagavond heeft de politie een 30-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 12-jarige jongen en zijn vriendinnetje.

Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie een melding van mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Baambrugse Zuwe. Eerder op de avond was onenigheid ontstaan tussen een 12-jarige jongen en zijn vriendinnetje, beiden afkomstig uit Amsterdam, en een ongeveer 5-jarig meisje uit Amsterdam. De vader van het meisje, ook afkomstig uit Amsterdam, kwam verhaal halen bij de jongen en zijn vriendinnetje, maar deelde hierbij meteen ook een aantal klappen op het achterhoofd van de twee uit. Het meisje rende hierop huilend weg en de jongen kreeg nog een tik, waardoor hij met zijn hoofd tegen een spelletjeskast aanviel. Hierdoor liep hij een bult en striem op zijn voorhoofd op.

De man werd door agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.