Politieberichten stad Utrecht, 14.20 uur

Utrecht, 03-12-2006

32 Aanhoudingen bij dansevenement

UTRECHT Bij het jaarlijkse dansevenement Thunderdome in de Jaarbeurs zijn zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 32 aanhoudingen verricht. De meeste daarvan waren wegens bezit van drugs. Van hen werden acht verdachten ingesloten voor verhoor. In totaal zette de politie die nacht 60 mensen in.

De organisatie verwachtte 15.000 bezoekers, maar telde er uiteindelijk slechts krap 9000. Eén bezoeker is naar het UMC vervoerd nadat hij onwel was geworden door te veel drank en/of drugs. Later hield de politie nog in samenwerking met de spoorwegpolitie op het station twee personen aan voor geweld en hinderlijk gedrag. De Spoorwegpolitie handelt deze zaken verder af.

Meer dan kwart te hard

UTRECHT Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft vrijdag op de Atoomweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.30 en 12.30 uur passeerden 550 voertuigen de radar. Daarvan reden er 166 te hard, meer dan een kwart. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 108 kilometer per uur waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Gestolen fiets

UTRECHT Twee 17-jarige jongens uit Utrecht zijn zaterdag aangehouden wegens diefstal dan wel heling van een fiets. De politie kreeg omstreeks 12.20 uur een melding van een verdachte situatie. Over de Vechtdijk reden een scooter met twee jongens die een fiets op hun nek tilden. Agenten troffen de twee even verderop aan. Een van de jongens vertelden dat ze de fiets zojuist hadden gekocht voor 350 euro. Toen de agenten hem erop wezen dat de fiets met twee sloten was afgesloten, verklaarde hij dat de verkoper zijn sleutels kwijt was. Daarop werden beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Een 46-jarige Utrechter die te boek staat als veelpleger is vrijdagavond aangehouden op het Smaragdplein wegens winkeldiefstal. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet, waardoor de agenten zich genoodzaakt zagen gepast geweld te gebruiken om hem onder controle te krijgen. Omstreeks 18.30 uur waren de agenten bij een winkel op het Smaragdplein om een winkeldief over te nemen. Op hetzelfde moment waarschuwde een caissière dat een andere man er vandoor wilde gaan met twee volle tassen. Deze voelde er niets voor te worden aangehouden en schold de agenten de huid vol. Ook probeerde hij kopstoten uit te delen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal, verzet tegen aanhouding en belediging.

Onderuit door loslopende honden

UTRECHT Een 38-jarige bromfietser uit Utrecht is vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur ten val gekomen op de Van Asch van Wijckskade toen twee loslopende honden vanaf het gras de weg opstoven. Het slachtoffer moest hard remmen om de honden te ontwijken en sloeg over de kop. Met beenletsel is de bromfietser naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsendiefstal

UTRECHT Een 24-jarige veelpleger is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op diefstal dan wel heling van een fiets. Agenten zagen de man omstreeks 04.00 uur rijden op de Rozenstraat op een fiets waarvan het slot was opengebroken. De man werd meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 26-jarige automobilist uit Harmelen is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten de man met zijn auto rijden over het fietspad van de St. Jacobsstraat. Hij moest blazen en de uitslag van de ademtest was 575 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Indringer aangehouden

UTRECHT Een 22-jarige Utrechter is zaterdagavond aangehouden nadat hij omstreeks 23.00 uur een studentenwoning op de Van Duvenvoordestraat was binnengedrongen. De man vernielde een televisie van aanwezige studenten en verlangde vervolgens dat zij hem hielpen zich de toegang te verschaffen tot een kamer van iemand die een schuld bij hem zou hebben. Daar wilde hij een flatscreen meenemen, maar verliet het pand na een telefoontje. Toen hij even later terugkeerde werd hij aangehouden door familieleden van een van de studenten. De man werd overgedragen aan de politie, die hem meenam naar het bureau voor verhoor.

Beroofd van telefoon

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht is zaterdagavond op het Vredenburg beroofd van zijn telefoon. Omstreeks 22.00 uur werd hij aangesproken door een groepje mannen met de vraag of ze zijn telefoon mochten gebruiken. Toen hij weigerde, werd hij geslagen en bedreigd, waarna zijn telefoon uit zijn handen werd gerukt. De politie was snel ter plaatse, maar trof de daders niet meer aan in de omgeving. Het gaat om een groep mannen met een lichtgetinte huidkleur in gezelschap van één donkergekleurde man van circa 18 jaar en ongeveer 1.80 meter lengte met dreadlocks en twee gouden voortanden. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de W.A. Vultostraat. Tussen 13.45 en 15.45 uur passeerden 1580 voertuigen de radar. Daarvan reden er 39 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 77 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Een 22-jarige man uit Woerden heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging zaterdagmiddag op het Achter Clarenburg.

De verdachte liep daar omstreeks 13.00 uur met een vriend toen een groepje mannen uit een horecagelegenheid kwam. Een van hen gooide een blikje leeg in de richting van de vriend. Toen deze daar wat van zei, bemoeide twee anderen uit het groepje zich er ook mee.

Met zijn drieën provoceerden ze de Woerdenaar en diens vriend. Vervolgens werd de Woerdenaar tegen zijn mond gestompt, waardoor hij viel. Hij moest zijn wond laten hechten en had last van zijn tanden.

Het signalement van de mannen luidt:

Dader 1 is een man van 23 tot 26 jaar oud en circa 1.70 meter lang, een tenger postuur, een lichtgetinte huidskleur en kort zwart jaar. De man heeft een bol gezicht en droeg zwarte kleding.

Dader 2 is een man van 25 tot 27 jaar oud, circa 1.75 meter lang, een normaal postuur, een lichtgetinte huidskleur, kort geschoren zwart haar. Hij droeg een zwarte leren jas, een lichtblauwe trui en een blauwe spijkerbroek.

Dader 3 is een man van onbekende leeftijd, circa 1.85 meter lang, een heeft zwart halflang krullend haar. Hij droeg een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en een wit petje.

Getuigen die informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900-88 44.

Geweld in winkel

UTRECHT Een 38-jarige Utrechter is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij geweld had gepleegd tegen personeel van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De man was enkele keren door het personeel aangesproken met de vraag of ze hem konden helpen. De Utrechter voelde zich ten onrechte beschuldigd van winkeldiefstal en wilde verhaal halen bij de bedrijfsleider. Dit ontaardde in een vechtpartij tegen circa acht medewerkers. De politie moest ook geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.