Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten 2 & 3 december

BERGEN OP ZOOM, 3 december 2006

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: Een 22-jarige vrouw uit Roosendaal is vrijdagmorgen betrapt op winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Markt wilde ze twee bundels sokken meenemen zonder te betalen. Een beveiliger had dat door en hield de vrouw aan. Tegen 11.15 uur werd ze overgedragen aan de politie. Na verhoor kon ze weer gaan; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Bij een warenhuis aan de Stationsstraat is vrijdagmiddag een 15-jarig meisje uit Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde rond 16.10 uur. Winkelpersoneel zag dat het meisje een ring van 5.95 euro in haar jaszak stopte en hield haar aan. De Bergense is na verhoor aan haar ouders overgedragen; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en bekeken of ze voor verwijzing naar bureau HALT in aanmerking komt.

BERGEN OP ZOOM: Een 31-jarige Rotterdamse is zaterdagmiddag rond 14.15 uur aangehouden in een winkel aan de het Gouvernementsplein. Samen met twee mannen stal ze diverse spijkerbroeken uit de winkel waarbij het drietal professioneel te werk ging. Toen de bedrijfsleider doorhad wat er gebeurde, hield hij het drietal aan. De mannen konden er helaas vandoor gaan, de vrouw bleef achter. Zij is in verzekering gesteld.

Bergenaar (36) aangehouden na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond net na 21.30 uur een 36-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde op een parkeerterrein aan de Glacisstraat. Agenten gingen af op een melding dat er op de bewuste locatie door twee mannen werd gevochten. Ter plaatse troffen ze twee mannen aan. De 36-jarige verdachte had zijn opponent een 42-jarige Bergenaar - met een baksteen tegen het hoofd geslagen. De precieze toedracht is niet bekend; de ruzie zou om geld gaan dat het slachtoffer moest afstaan aan de verdachte. De 36-jarige man is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Inwoner Dinteloord verdacht van diefstal bij werkgever

ROOSENDAAL: Een 32-jarige inwoner van Dinteloord is vrijdagavond kort na 22.00 uur aangehouden bij een bedrijf aan de Zwaanhoefstraat. Hij werkt bij het bedrijf en nam een laptop mee. Een beveiliger merkte dat op en hielde man aan en droeg hem over aan de politie.

De Dinteloorder ontkent de diefstal bewust gepleegd te hebben en stelt de draagbare computer in een tas in de kleedruimte gevonden te hebben. De politie onderzoekt de zaak, er zijn de laatste weken meer diefstallen bij het bedrijf gepleegd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Jongens (16 en 17) aangehouden na woninginbraak Oudenbosch

OUDENBOSCH: Twee jongens uit Oudenbosch (16 en 17 jaar) zijn vrijdagavond kort voor 00.00 uur aangehouden in verband met een inbraak in een woning aan de Burgemeester Teijssenstraat. De politie kreeg een melding van een buurtbewoner die twee jongens had overlopen en ging ter plaatse. Agenten zagen de jongens een brandgang uitkomen en hielden ze staande. Ze voldeden aan het signalement en waren buiten adem. Daarop is het tweetal mee naar het bureau genomen. Bij de woning bleek een keukenraampje ingeslagen, of er daadwerkelijk iets gestolen is, is niet duidelijk. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Inwoner Roosendaal verdacht van fietsendiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige Roosendaler aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Agenten zagen de man rond 00.30 uur op de Panneboeter met een afgesloten fiets. Hij vertelde dat het zijn fiets was die enkele dagen eerder was gestolen, maar die hij nu terug had gevonden op de Bloemenmarkt. Het sleuteltje zou hij thuis hebben liggen. Hij wilde in eerste instantie ook geen identificatiebewijs overleggen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld; hij heeft toegezegd met het fietssleuteltje naar het bureau te komen om aan te tonen dat het rijwiel ook echt van hem is.

Huiselijk geweld

STEENBERGEN: Een 34-jariger inwoner van Steenbergen is vrijdagnacht rond 01.30 uur aangehouden nabij zijn woning. De man had zijn vrouw bij de keel gegrepen en de dochter van zijn vrouw bedreigd. Ook vernielde hij, onder invloed van alcohol, de nodige huisraad. De man is in verzekering gesteld.

Zes aanhoudingen in horecatoezicht vrijdag en zaterdag in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het centrum van Roosendaal vrijdag- en zaterdagnacht zes aanhoudingen verricht. Alle verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Vrijdagnacht

Een 21-jarige inwoner van Roosendaal werd kort na 00.00 uur aangehouden op de Kloosterstraat. Agenten zagen de man een geparkeerde fiets op de grond gooien en erop springen. Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd rond 02.45 uur aangehouden op de Molenstraat wegens baldadigheid. Hij spuugde zonder aanleiding op een geparkeerde auto aldaar. Op de Markt werd rond 03.00 uur een 23-jarige inwoner van Schijf aangehouden. Hij sloopte een verkeersbord van een dranghek. Een 21-jarige vriend van hem, ook woonachtig in Schijf, bemoeide zich met de aanhouding en vond het nodig agenten te beledigen. Hij werd ook aangehouden. Een 22-jarige Roosendaler is op diezelfde Markt rond 03.30 uur aangehouden wegens baldadigheid. Hij schopte tegen een lantaarnpaal waarna de verlichting direct uitviel.

Zaterdagnacht

Een 23-jarige Roosendaler werd rond 03.45 uur aangehouden op de Markt. Hij sloeg een 40-jarige stadgenoot die aangifte deed van mishandeling.

Bergenaar (19) raakt rijbewijs kwijt na roekeloos rijgedrag

HALSTEREN: De politie heeft zaterdagmorgen rond 07.30 uur een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man reed over de Halsterseweg met hoge snelheid en haalde gevaarlijk in. Agenten zetten de achtervolging in en hielden de man aan. Gelet op zijn gevaarlijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is een beginnend bestuurder, politie en justitie houden deze groep vaak jonge automobilisten scherp in de gaten. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

Beschonken automobilisten

ROOSENDAAL: Een 32-jarige inwoner van Papendrecht is zaterdagnacht rond 00.20 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde bij een verkeerscontrole rondom het Emile van Loonpark. De man blies 310 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. De automobilist is met een rijverbod van twee uur en een bekeuring naar huis gestuurd.

STEENBERGEN: Een 60-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zaterdagnacht rond 02.40 uur aangehouden bij een controle op de Watertorenweg. Hij blies 650 ug/l, zodat hij direct zijn rijbewijs mocht inleveren. Ook kreeg de Bergenaar een rijverbod van acht uur. Met een proces-verbaal is hij heengezonden.

Tweetal vernielt spiegels van autos

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagnacht rond 01.00 uur twee mannen (beide 19 jaar, de een woont in Bergen op Zoom, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op de
Antwerpsestraatweg. Een getuige zag dat het tweetal langs geparkeerde autos liep en tegen de autospiegels schopte. Hij belde de politie. Agenten konden even later de mannen aanhouden. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Roosendaler aangehouden na diefstal vlag

ROOSENDAAL: Op de Willem Dreesweg is zaterdagnacht rond 02.40 uur een 20-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man stal een vlag cq spandoek van een bouwbedrijf dat op die locatie een
appartementencomplex bouwt. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Aanhouding horecatoezicht Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: In het horecatoezicht in Bergen op Zoom is zaterdagnacht een 36-jarige man uit Zierikzee aangehouden. De man werd rond 03.00 uur betrapt op wildplassen en wilde zich niet legitimeren. Na verhoor is de man met twee bekeuringen naar huis gestuurd.

Delftenaar aangehouden na melding bedrijfsinbraak

OSSENDRECHT: Een 40-jarige inwoner van Delft is zaterdagnacht rond 03.30 uur aangehouden op de Pannenhoef. Hij verstopte zich daar voor agenten die onderzoek deden naar een inbraak bij een bedrijf aan de Laagstraat. De politie kreeg rond 02.30 uur een melding dat personeel van het bedrijf enkele inbrekers had overlopen en ervoor had gezorgd dat de inbrekers met hun auto niet meer het terrein af konden gaan. Agenten zetten honden in die na enig speurwerk de verdachte achterhaalde. Een tweede verdachte werd niet aangetroffen. De Delftenaar is in verband met gezondheidsproblemen zondag heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul