Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger (12) aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 3-12-2006 15:19:29

Wageningen - Een twaalfjarige jongen uit Wageningen is zaterdagmiddag door de politie aangehouden wegens mishandeling van een elfjarige plaatsgenoot. De twee jongens zouden elkaar op straat in de wijk Tarthorst hebben getroffen. Volgens het slachtoffer zou de twaalfjarige zonder aanleiding zijn begonnen met slaan. Na het voorval klampte het slachtoffer aan bij buurtbewoners en waarschuwde de politie. Die ging in de buurt op zoek en trof daar even later de twaalfjarige verdachte die vervolgens werd meegenomen naar het politiebureau. Volgens zijn lezing zou het slachtoffer begonnen zijn met schelden, waarna de schermutseling zou hebben plaatsgevonden. De jongen is na verhoor weer aan zijn ouders overgedragen. Justitie beslist wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie gewonden bij huiselijk geweld

Publicatiedatum: 3-12-2006 15:18:55

Renkum - De Renkumse politie heeft zaterdagochtend in een woning in Renkum drie personen met verwondingen aangetroffen. Het gaat om een 45-jarige vrouw, haar 23-jarige zoon en de 33-jarige vriend van de vrouw. Alledrie de gewonden moesten naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft hen later aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten waren rond kwart over acht s ochtends naar de woning van de vrouw geroepen voor een huiselijke ruzie. Binnen bleken de vrouw en de 33-jarige man gewond op de grond te liggen. Volgens de 23-jarige zoon zou hij rond acht uur gewekt zijn door het roepen van zijn moeder. Vervolgen zag hij dat er gevochten werd tussen zijn moeder en haar vriend. Toen de zoon er tussen sprong zou ook hij geslagen zijn en vielen beiden van de trap. De vrouw is inmiddels na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. De beide mannen zitten nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie man opgepakt na diefstal uit horecazaak

Publicatiedatum: 3-12-2006 15:18:11

Nijkerkerveen - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden die ervan verdacht worden goederen uit een horecazaak in Nijkerkerveen te hebben gestolen. Het gaat om twee Achtervelders van 20 en 23 jaar en een 22-jarige man uit Utrecht. Het trio was door personeel van de zaak betrapt toen ze aan de haal waren gegaan met boeken die bestemd waren voor de verkoop. De drie wisten echter in een auto te ontkomen. Door getuigen was het kenteken van de auto opgenomen en aan de politie doorgegeven. Op de Ravenweg in Achterveld trof de politie de bewuste auto rijdend aan met de drie mannen erin. De buit werd nog in de auto aangetroffen. Ook vonden agenten een vuurwapen met bijbehorende munitie. Er wordt nog onderzocht of het een echt vuurwapen is of dat er sprake is van een ander wapen dat mogelijk onder de wapenwetgeving valt. De drie mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar op heterdaad betrapt bij mishandeling

Publicatiedatum: 3-12-2006 15:17:21

Ede - Agenten van de Edese politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige Edenaar op heterdaad betrapt bij een mishandeling op het Museumplein. De man werd direct in de kraag gevat. De agenten zagen de Edenaar omstreeks half drie die nacht een andere man op straat op het gezicht slaan. Het slachtoffer, een leeftijdsgenoot uit Bennekom, raakte daardoor lichtgewond. Volgens de Bennekommer had hij slechts een opmerking gemaakt naar een meisje dat kennelijk in het gezelschap was van de Edenaar. Die was naar zijn zeggen niet gediend van de opmerking en zou de Bennekommer vervolgens geslagen hebben. De Edenaar is na verhoor vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruit vernield bij schermutseling, twee man aangehouden
Publicatiedatum: 3-12-2006 15:16:36

Ede - De Edese politie heeft vrijdagavond kort voor middernacht op het Maandereind twee Edenaren aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Rond tien voor twaalf werd bij de politie gemeld dat er op het Maandereind een grote winkelruit was gesneuveld en dat de daders zouden zijn weggerend. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij een van de Edenaren, een zeventienjarige jongen. Volgens zijn verklaring zou hij door een ander, wat later een 29-jarige man bleek te zijn, door de etalageruit zijn geduwd. Terwijl de agenten in gesprek waren met de jongen kwam de 29-jarige man aangelopen, die vervolgens op aanwijzen van de jongen werd aangehouden. Op dat moment meldde zich echter een getuige die de agenten vertelde dat de jongen eerst de 29-jarige man zou hebben geslagen. Bij de daaropvolgende schermutseling zou de ruit zijn gesneuveld. De agenten besloten daarop ook de zeventienjarige jongen aan te houden. De twee zijn inmiddels na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaren verdacht van diefstal kleding

Publicatiedatum: 3-12-2006 15:15:49

Barneveld - De Barneveldse politie heeft vrijdagavond twee Lunterenaren van 20 en 34 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. De twee zouden vrijdagavond in het centrum van Barneveld getracht hebben kleding aan de man te brengen. Passanten kregen argwaan omdat er aan de kleding nog prijslabels zouden zitten. De twee Lunterenaren werden in een horecagelegenheid aan de Jan van Schaffelaarstraat aangehouden. Bij hun aanhouding bekende een van de twee de kleding die ze verkocht hadden te hebben gestolen. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---