Politie Gelderland-Midden

Edenaar aangehouden na bedreiging agent bij alcoholcontrole
Publicatiedatum: 3-12-2006 15:21:03

Ede - De politie van Ede heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige inwoner aangehouden wegens bedreiging van een agent. De man was omstreeks drie uur tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole op de Klinkenbergerweg. Toen bleek dat de man teveel had gedronken (er was een alcoholpromillage gemeten van 1,24, ruim twee keer de norm) zou hij de agent met de dood bedreigd hebben. De man werd vervolgens aangehouden. De man verklaarde later dat hij zich als gevolg van zijn alcoholgebruik niets van het voorval kon herinneren. Door de agent is aangifte gedaan van bedreiging. De Edenaar hangt nu twee processen-verbaal boven het hoofd.
Bij de alcoholcontrole, die niet alleen op de Klinkenbergerweg werd gehouden maar ook op de Telefoonweg en Raadhuisstraat, werd uiteindelijk zeven keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage was 1,6. De betrokken bestuurder, een 38-jarige Edenaar, moest zijn rijbewijs inleveren. Bij alle controles samen werden 130 blaastesten afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruzie zet zich voort in politiebureau: drie man aangehouden
Publicatiedatum: 3-12-2006 15:20:13

Ede - Een ruzie tussen een medewerker van een horecazaak aan het Museumplein in Ede en enkele bezoekers heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag voortgezet in het Edese politiebureau aan de Breelaan. In de hal van het bureau kwam het tot een treffen tussen enkele betrokkenen. De politie heeft uiteindelijk drie mannen aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Heelsum, een 26-jarige Hagenaar en een 23-jarige man uit Haarlem. Omstreeks twee uur brak er in de horecazaak, waar de Heelsumer werkzaam was, ruzie uit met enkele bezoekers waaronder de later aangehouden andere verdachten. Volgens getuigen zou de Heelsumer daar klappen hebben uitgedeeld maar ook hebben gekregen. Toen de Heelsumer zich bij de politie meldde voor het doen van aangifte en zijn rol van slachtoffer bleek te veranderen in die van verdachte werd hij aangehouden. Intussen hadden de man uit Den Haag en de Haarlemmer zich ook al gemeld bij de politie voor het doen van aangifte. Toen de Heelsumer de hal van het bureau inliep kwam het wederom tot een schermutseling. De Hagenaar en de Haarlemmer werden daarbij ook aangehouden. Het onderzoek naar het voorval wordt nog voortgezet. De drie verdachten zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---